Izvor: Beta | Petak, 20.11.2020.| 14:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

ATANASKOVIĆ: Cilj Srbije da poveća izvoz u Indoneziju

(Foto: Printskrin/Youtube)
Ministarka privrede Srbije Anđelka Atanasković (na slici) razgovarala je danas sa ambasadorom Indonezije Mohamedom Čandri Viđa Judhom o unapređenju privredne saradnje i istakla da je cilj Srbije povećanje izvoza u Indoneziju.

Ukazujući da postoji veliki prostor za proširenje trgovinske saradnje i investicija dve zemlje, Atanasković je navela mogućnost za otvaranje fabrike nameštaja od ratana u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo.

Ministarka je istakla i da velike mogućnosti vidi u izvozu našeg prerađenog voća i povrća u Indoneziju, kao i u uvećanju prisustva naših kompanija na indonežanskom tržištu.

- Nadam se da ćemo već sledeće godine moći da čestitamo jedni drugima na uspešno sklopljenim poslovima - rekla je Atanasković.

Ambasador je ukazao da Indonezija želi da poveća investicije u Srbiju.

On je podsetio da u Srbiji rade dve fabrike, u Кovinu i Inđiji, koje su za ovu godinu planirale povećanje proizvodnih kapaciteta uz nova zapošljavanja, a što je odloženo zbog pandemije koronavirsa.

- Кroz saradnju sa Ministarstvom privrede uspeli smo da napravimo uspešne priče u Srbiji koje mogu poslužiti kao primer drugim investitorima iz Indonezije - rekao je Čandri koji je predložio da se sledeće godine održi biznis forum u Beogradu uz učešće privrednika iz obe zemlje.

Sagovornici su pričali i o proširenju saradnje u vojnoj industriji, kao i izvozu pšenice iz Srbije u Indoneziju, a ministarka Atanasković je rekla da će posredovati u komunikaciji sa resornim ministarstvima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.