Izvor: eKapija | Četvrtak, 15.04.2010.| 10:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kotor, Dubrovnik i Mostar zajedno se kandiduju za Mediteranske igre

(Foto: b)

Kotor, Dubrovnik i Mostar potpisali su Deklaraciju o saradnji na zajedničkom prijavljivanju za Mediteranske igre koje će biti održane 2021. godine.

U mostarskoj Gradskoj upravi 13. aprila deklaraciju su potpisali gradonačelnica Kotora Marija Maja Ćatović, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, prenosi Fena.

- Kandidatura za Mostar, Dubrovnik i Kotor znači bolju budućnost za sve njihove građane jer njome, osim političke spremnosti, želimo izraziti sportsku i infrastrukturnu saradnju u jedinicama lokalne samouprave - kazao je Bešlić.

Ova kandidatura ujedno je prilika za pridruživanje Europskoj uniji i otvaranje različitih fondova koji bi se u budućnosti iskoristili za različite probleme.

Bešlić je izrazio zahvalnost gradonačelnici Kotora i gradonačelniku Dubrovnika što su podržali njegovu ideju za zajedničko apliciranje za Mediteranske igre.

Po mišljenju gradonačelnika Dubrovnika Andre Vlahušića, sva tri grada imaju kulturu koju je prepoznao UNESCO, a Mediteranske igre upravo su mesto sastanka različitih kultura, vera, nacija.

Gradonačelnica Kotora Marija Maja Ćatović kazala je kako je ovo bila prigoda da se razgovara i o međusobnoj saradnji na mnogim poljima, što će biti od velike koristi za sva tri grada.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.