NavMenu

Firma Grizelj razvila sistem za čuvanje i transport vakcina na izrazito niskim temperaturama

Izvor: eKapija+ Četvrtak, 19.11.2020. 14:39
Komentari
Podeli
(Foto: Grizelj Sarajevo)
Svaka roba ima svoje specifičnosti transporta i čuvanja, pa i vakcine. Najavljena vakcina farmaceutskih kompanija Pfizer iz SAD-a i BioNTech iz Nemačke za COVID-19 je specifična što se mora čuvati na temperaturi na -80°C i transportovati na temperaturi od -80°C u hladnom lancu, kaže za eKapiju Tomislav Grizelj, vlasnik sarajevske firme Grizelj, koja je razvila sistem za transport vakcina na ovim temperaturama.

- Firma Grizelj spremno dočekuje vakcine za COVID-19, jer imamo razvijenu namensku opremu i sisteme za transport svih vrsta vakcina kapaciteta 5 do 100 litara, temperature do -80 °C - kaže Grizelj.

Specifičnost transportnog sistema Gricing firme Grizelj je u tome da u njihovim transportnim kontejnerima vakcina može biti privremeno (i neograničeno) čuvana, jer je sistem koncipiran da se kontejner može u eksploataciji podhlađivati i održavati temperatura od -80 °C.


Transportni kontejneri iz sistema Gricing moraju se transportovati u namenskim vozilima koji zadovoljavaju kriterijume ADR-a za transport tehničkih gasova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.