NavMenu

Srpski Mad Head Games preuzela švedska Embracer Grupa

Izvor: Startit Četvrtak, 19.11.2020. 12:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Iryna Tiumentseva/shutterstock.com)Ilustracija
Embracer Group (THK Nordic and Nordic Games Publishing) danas je zvanično akvizirao čak 12 novih studija, među kojima je novosadski Mad Head Games, piše VentureBeat.

Mad Head Games će sa svojih 130 zaposlenih ostati nezavisni studio igara, koji će nastaviti da vodi troje srpskih osnivača. Njihova dva studija u Beogradu i Novom Sadu se pridružuju Embracer Grupi preko njegovog izdavača Sabre Interactive.

Ova švedska kompanija je kupila Thinking Ape Entertainment u Kanadi (82 zaposlenih), Nimble Giant Entertainment u Argentini (75), Snapshot Games u Bugarskoj (65), 34BigThings u Italiji (28) , Zen Studios u Mađarskoj (65), IUGO Mobile Entertainment u Kanadi (86), Purple Lamp Studios u Austriji (38), Quantic Lab u Rumuniji (390), Coffee Stain North (22), Flying Wild Hog u Poljskoj (260) i Silent Games u Engleskoj (30).


Jedanaest studija i PR agencija donose najmanje 1.273 novih zaposlenih, a će ukupan broj radnika preći 5.000. Kompnija trenutno radi na 135 projekata igara, dok ih je u manju bili 118. Embracer je prodajom akcija 8. oktobra prikupio 661 milion dolara.

Embracer Group očekuje da im ova akvizicija donese 100 do 120 miliona dolara do 31. marta 2022.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.