NavMenu

Tonality GmbH traži saradnike u Srbiji i Crnoj Gori - Jednokorna keramika za fasadu kao energetski efikasno rešenje

Izvor: eKapija Četvrtak, 19.11.2020. 11:48
Komentari
Podeli
Jednokorna fasadna keramika (Foto: Print screen)Jednokorna fasadna keramika
Rešenja za fasadu, koja su energetski efikasna i jednostavna za montažu, u okviru virtuelnog studijskog putovanja na temu "Energetska efikasnost u Srbiji i Crnoj Gori" predstavio je Patrick Beul, zadužen za međunarodnu prodaju u kompaniji Tonality GmbH.

Ovo preduzeće ima svoje sedište u Vestervaldu, u centru Nemačke. Za svoju fasadnu keramiku koriste ilovaču i glinu koja se ovde kopa, i koja je, kako kaže, najkvalitetnija na svetu. Kao takva izvozi se i u Španiju i Italiju, za proizvodnju keramičkih elemenata.

- Proizvodimo 24 sata, sedam dana u nedelji. U velikoj meri proizvodnja je automatizovana, koristimo mašine i robote, a keramika se peče na visokim temperaturama od 1.200 stepeni. Time se omogućava postojana boja - naveo je Beul.

Napomenuo je da imaju paletu prirodnih i toplih boja, ali i da mogu da izađu u susret svim zahtevima.

- To posebno arhitektama daje fleksibilnost i slobodu. Moguće je naneti i teksture na površinu, kroz oblikovanje gline, što je skuplja opcija - naveo je.

Keramika ove kompanije zapravo se postavlja kao omot oko zgrade, kako bi se zaštitila izolacija.

- U proizvodnji ostvarujemo veliku tvrdoću keramike, koja je pritom lakša, i koja može da podnese uticaj klime, UV zračenja, kiseline, mehanička oštećenja. U pitanju je jendokorna keramika. Sa tim imamo i smanjene potrošnje primarne energije, kao i CO2. Za sve ovo imamo međunarodne sertifikate - napomenuo je Patrick Beul.

Automatizacija (Foto: Print screen)Automatizacija
Prednost ovakvih ploča je u tome što se jednostavno kače na podkonstrukciju, i na taj način se omogućava 25% uštede vremena.

- Radimo intenzivno na procesu reciklaže, obraćaju pažnju i na potrošnju energije. Imamo cirkularnu privredu i zastupano održiv koncept. Naše fasade moguće je skinuti i preneti na drugu zgradu, ili je skinuti ukoliko je potrebno postaviti novu izolaciju, pa potom opet vratiti. Zbog toga potenciramo jednokorne elemente, jer su sa dvokorni mnogo zahtevniji - naveo je Patrick Beul.

Istakao je i da je kompanija zainteresovana da uspostavi saradnju na tržištu u Srbije i Crne Gore.

Organizator virtuelnog putovanja je Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija), pod pokroviteljstvom Ministarstva za privredu i energetiku SR Nemačke i u partnerstvu sa nemačkom kompanijom energiewaechter GmbH.

Aleksandra Kekić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.