NavMenu

CASE IH na TotY dovodi pametnog Quadtraca 620 i perjanicu serije Vestrum 130 CVXDrive

Izvor: Agroklub Četvrtak, 19.11.2020. 08:38
Komentari
Podeli
(Quadtrac 620) CASE IH se na ovogodišnji izbor za najbolji evropski traktor prijavio sa dva kandidata u dve kategorije - Quadtrac 620 u kategoriji ratarskih i Vestrum 130 CVXDrive u kategoriji višenamenskih traktora.

Predstavljajući svog finalistu u prvoj kategoriji, Solvega Kalanuskajite, direktorka marketinga CASE IH za Evropu, najavila je najjačeg i najekonomičnijeg guseničara u industriji na globanom tržištu, koji drži primat u pametnoj tehnologiji, a čije se prve isporuke za Evropu mogu očekivati sledeće godine.

Reč je o Quadtrac 620 zglobnom guseničaru nove generacije koji pokreće FPT Cursor 13 motor sa šest cilindara, obima 12,9 litara, maksimalnih 692 konjske snage, i najvećeg obrtnog momenta od 2941 Nm već na 1.400 obrtaja u minuti. Pri brzini od 2.100 obrtaja u minuti beleži porast snage za 10%, kažu inženjeri CASE-a. Motor ispunjava Evro Stage V standarde emisije zahvaljujući Hi-eSCR2 tehnologiji bez recirkulacije izduvnih gasova koja uključuje Active Catalyst Management (ACM) i Manual Catalyst Management (MCM) rešenja za uklanjanje čađi iz katalizatora povećanjem temperature.

Ovaj finalista opremljen je PowerDrive mehaničkim menjačem sa 16/2 stepena prenosa, podesivim pod opterećenjem, koji sa Automatic Powershift funkcijom postiže menjanje brzina praktično bez prekida toka snage pa se stiče utisak bezstepenskog prenosa do maksimalnih 40 km/h. APM funkcija odabraće najbolji odnos brzine motora i stepena prenosa i tako postići maksimalnu efikasnost uz minimalnu potrošnju, konkretno 25% uštede u polju i 8% u saobraćaju.

Snažna hidraulična pumpa kapaciteta 428 litara u minuti omogućava rad teških oruđa i u najtežim uslovima. Traktor je opremljen sa 4, 6 odnosno osam elektronsko kontrolisanih priključnih ventila. Podizna moć prednje hidraulike je 9.000 kg. Zadnja kardanska osovina postiže 1.000 obrtaja u minuti pri brzini motora od 1.800 obrtaja.

Ovaj je gorostas, ukupne dužine 7,6 m i maksimalne radne težine 32.000 kg, kao i povećane vučne snage (15 tona), nežan prema zemljištu zahvaljujući smanjenom proklizavanju i sabijanju.

U redizajniranoj kabini ergonomska upravljačka MultiControl ručica od sada ima osam kontrolnih dugmadi dok je nova MultiFunction upravljačka ručica opremljena sa pet do osam "vrućih ključeva" koji se mogu programirati za čak 100 funkcija. Na ekranu na desnom prednjem uglu mogu se nadzirati sve važnije funkcije mašine kao što su količina goriva, temperatura motora, prenos, brzina kardana, zadnji priključak i drugo.

Inače, Quadtrac seriju čini 14 modela raspona snage od 420 do 620 KS, no AFS Connect™ tehnologija dostupna je samo u snažnijim modelima, od 470 do 620 KS, dakle i na TotY finalisti. Ovom tehnologijom se, koju čine AFS PRO 1200, AFS Vision Pro i AFS Vector Pro komponente, omogućava prenos podataka (o trenutnim radovima u polju, samim mašinama ili agronomskim podacima) između farme i traktora preko 'oblaka', odnosno upravljanje ergelom mašina i celom farmom sa kompjutera ili mobilnog sa bilo koje lokacije.

AFS PRO 1200 je ustvari 12-inčni monitor osetljiv na dodir sa jednostavnim "čitanjem svih kritičnih informacija" sa četiri spoljne kamere na osnovu čega sa Remote display viewing funkcijom serviseri podešavaju rad mašine još u polju, odnosno mogu odraditi "servisiranje" na daljinu. AFS Vision Pro operativni sistem omogućava konfigurisanje traktora, dok AFS Vector Pro prijemnik pojednostavljuje mogućnosti korekcije navođenja.


CASE IH Vestrum 130 CVX Drive na Tractor of the Year

Perjanica nove serije, kompaktni CASE IH Vestrum 130 CVX Drive, kako kažu njihovi inženjeri, uvodi tehnologiju bezstepenskog prenosa koja kombinaciju efikasnosti sa udobnošću u traktorima srednje kategorije snage diže na viši nivo. Ovaj finalista je opremljen četvorocilindričnim FPT NEF motorom zapremine 4,5 litara, s turbopunjačem, interkulerom i ubrizgavanjem goriva Common-Rail, koji postiže maksimalni obrtni moment od 630 Nm pri samo 1.

Prenos je, kako mu u samom imenu stoji, kontinuirano promenljiv (CVX) ili pojednostavljeno rečeno automatski, uz minimalnu potrošnju goriva na samo 1.600 obrtaja u minuti, u rasponu od "sporih" 0,02 do maksimalnih 43 km/h jednostavnim dodirom nožne papučice gasa ili ručice Multicontrollera, bez prethodnog odabira funkcije. Jednostavna je i elektro-hidraulička promena smera vožnje PowerShutlle ručicom.

Lakoća rada i ušteda goriva dokazana u većim modelima Case IH od sada i na manji traktorima, ističu inženjeri, vidljiva je preko zajedničkog korisničkog interfejsa Multicontrollera.

Dve hidrauličke pumpe daju protok od 110 + 36 l/min. Pripremljen je sa 2+2 mehanička odnosno kombinacijom dva mehanička i dva električna ventila za spoljne priključke, uz opciju dodatnog električnog ventila za prednji utovarivač. Zadnja hidraulika ima podizni kapacitet 5.600, a prednja 2.300 kg. Zadnje priključno vratilo ima četiri brzine (540/ 540E/ 1000 ili 1000E obr./ min).

Lakoću upravljanja omogućavaju funkcije automatskog održavanja zadate brzine, automatskog okretanja na uvratinama, ISOBUS III "komunikacija" s priključnom mašinom, automatsko navođenje, dokumentovanje podataka, AFS Connect povezanost sa farmom, telemetrijom i ostalo. Traktor je težak 5.500, a najveća dozvoljena masa je 8.800 kg.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.