NavMenu

Švajcarska predložila povećanje sredstava za pomoć ekonomiji

Izvor: Tanjug Sreda, 18.11.2020. 16:09
Komentari
Podeli
(Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com)
Švajcarska vlada je predložila povećanje sredstava za mere pomoći kompanijama posebno pogođenih pandemijom sa 369,86 mil EUR (400 miliona švajcarskih franaka) na 924,69 mil EUR (jedna milijarda švajcarskih franaka).

Vlada je saopštila da će pokriti dve trećine troškova ukoliko parlament odobri povećanje sredstava, dok će preostali iznos pokriti regionalne vlade.

Predlog predviđa produženje šeme kratkoročnih nadoknada za rad, dok će sportski klubovi primiti podršku u vidu bespovratnih grantova.

Vlada je saopštila da će postojeći paket mera biti dovoljan da ublaži ekonomski uticaj pandemije, koja je do sada odnela 3.385 života u Švajcarskoj i Lihtenštajnu.

Švajcarske vlasti su odlučile da ne reaktiviraju garanciju za hitni zajam kao što je to bio slučaj u prvom talasu pandemije, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u zemlji.

Međutim, vlada će potražiti autorizaciju za novi program pozajmice ukoliko se situacija dramatično pogorša.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.