NavMenu

PKS i Privredna komora Dubaija organizuju onlajn Blockchain Summit Srbija-UAE

Izvor: Beta Sreda, 18.11.2020. 08:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unplash / Austin Distel)Ilustracija
Privredna komora Srbije (PKS) najavila je da će 19. novembra, u partnerstvu sa Privrednom komorom Dubaija, organizovati onlajn Blockchain Summit Srbija – Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE), sa ciljem da se unapredi i podstakne saradnja Srbije i UAE u oblasti blokčejn tehnologije i doprinese razvoju znanja i razmeni iskustava blokčejn preduzetnika i divelopera iz Srbije i UAE o inovativnim, brzorastućim tehnologijama i poslovnim mogućnostima.

Na samitu će učestvovati veliki broj kompanija i ekperata iz Srbije, Emirata i Indije, saopštila je PKS.

U uvodnim izlaganjima govoriće predsednik PKS Marko Čadež i predsednik Privredne komore Dubaija Hamad Buamim, dok će u panel diskusiji učestvovati predsednik Blokčejn inicijative Ivan Bjelajac, Hans Henrik Кristensen, potpredsednik Centra za inovativne tehnologije Dubaija (Dubai Sillicon Oasis Authority - DSOA) Hans Henrik Кristensen, direktor za pravne poslove u inicijativi Digitalna Srbija Bojana Tomić i direktor razvojnih tehnologija kompanije Etisalat Horhe Кarasko Troitino.

Kako je navedeno, privreda UAE spada među najinovativnije privrede u svetu, zahvaljujući, pre svega, primeni visoke tehnologije u gotovo svim oblastima života.

Blokčejn tehnologija u UAE ima širok spektar primene, od zaštite dokumenata, e-vlade, preko logistike, trgovine, do praćenja lanaca snabdevanja.

Iz PKS su podsetili da Srbija teži da zauzme vodeću poziciju u regionu u oblasti programiranja i blokčejn rešenja, a ovaj skup omogućiće razmenu iskustava lidera u primeni blokčejn tehnologija i lidera koji imaju sposobnosti i potencijala da razvijaju rešenja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid. Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.