NavMenu

U Čanju će se graditi luksuzni kompleks Amma Resort sa hotelom i osam vila - Ukupna vrednost investicije 77,01 mil EUR

Izvor: eKapija Utorak, 17.11.2020. 16:02
Komentari
Podeli
(Foto: Vlada Crne Gore/Printscreen)
Na listu razvojnih projekata u oblasti turizma Vlada Crne Gore je u četvrtak, 5. novembra, bez održavanja sednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova, uvrstila izgradnju još dva hotela. Kako je saopšteno, reč je o hotelskom kompleksu Amma Resort koji se gradi u Čanju, i o kondo hotelu Black Pine, koji će biti izgrađen u Mojkovcu.

- U prijavi preduzeća Amma Resort sa sedištem u Podgorici, između ostalog je navedeno da kompanija planira investiciju u izgradnju hotelskog kompleksa po mešovitom modelu poslovanja u Čanju. Hotel će imati pet zvezdica - navodi se u Vladinom saopštenju.

Hotelski kompleks je ukupnog kapaciteta 483 smeštajne jedinice, od čega u samom hotelu 241, a u osam luksuznih objekata-vila još 242 smeštajne jedinice.

- Predračunska vrednost investicije iznosi 77,01 mil EUR (sa PDV-om), od čega investicija u hotel iznosi 41,22 mil EUR, a namera investitora je da u okviru kompleksa otvori 241 radno mesto - navode iz Vlade.

U cilju potvrde raspoloživosti finansijskih sredstava za realizaciju projekta, podnosilac prijave je dostavio korporativnu garanciju izdatu od strane preduzeća Čelebić DOO, kao osnivača DOO Amma Resort, u iznosu od 15 mil EUR u korist Vlade Crne Gore. Predmetnom garancijom se garantuje realizacija planirane investicije iz dinamičkog plana investicije, biznis plana i revidovanog glavnog projekta.

- U dokumentaciji je dostavljena i prijava građenja za hotelski kompeks od 16. oktobra 2020. godine - ističu iz Vlade.


Osim dva nova, na listi razvojnih projekata u oblasti turizma nalaze se i hoteli Kolašin Resort & Spa, Breza, Bjelasica 1450, K16, zatim hotel D sa depadansom E, kao i kompleksi Elite Hotel & Residence i Montis hotel & resort u Kolašinu. Na listi su i Durmitor Hotel and Villas i Bobotov hotel and resort na Žabljaku, Kraljičina plaža u Miločeru i Boka Place u Tivtu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.10.2023.  |  Saobraćaj

Mašinovođa koji je povezao poslednji voz sa Glavne i prvi "Soko" ka Novom Sadu otišao u penziju - eKapija na poslednjoj putničkoj vožnji Zorana Đurđevića

- Kolega, bilo je zadovoljstvo raditi sa Vama. Takav profesionalac se jednom rađa. Još deset sekundi do polaska – poručuje otpravnica na železničkoj stanici u Novom Sadu mašinovođi voza 553 sa polaskom u 15 časova. Otpravnica tačno u sekundu daje znak za polazak "intersiti" voza ka Beogradu, jednako uzbuđena kao i mašinovođa i drugi malobrojni na stanici u Novom Sadu koji su znali da to nije tek jedan u nizu polazaka. Jer posle

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.