NavMenu

Sledeće nedelje potpisivanje prvih ugovora u programu Moja prva plata

Izvor: B92 Utorak, 17.11.2020. 15:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)Ilustracija
Za projekat Moja prva plata koji je pokrenula vlada u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, najviše kandidata prijavilo se u Beogradu. Sledeće nedelje zvanično će početi i potpisivanje prvih radnih ugovora.

Za neku od oko 2.800 objavljenih pozicija na teritoriji grada Beograda prijavilo se preko 3.000 kandidata. Za sada su poslodavci odabrali oko 1.200 kandidata.

- NSZ sada vrši kontrolu i proveru kandidata koji su odabrani od strane poslodavaca u smislu ispunjenosti uslova javnog poziva - kaže za Prvu TV Marčela Vuinac Obućina, iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

Traže se u principu sve struke, ali najviše lica sa visokim obrazovanjem, dodaje ona.

Kako je rok za selekciju kandidata poslodavcima produžen do 18. novembra, konačna lista onih koji su izabrani da se preko projekta zaposle još nije objavljena.

- Konačna lista poslodavaca sa odabranim brojem izvršilaca biće objavljena na portalu Moja prva plata do 27. novembra 2020. godine, nakon toga pristupićemo potpisivanju trojnih ugovora između NSZ, poslodavca i kandidata sa uzajamnim pravima i obavezama. Planirano je da potpisivanje ugovora traje od 28. novembra do 14. decembra ove godine - kaže Vuinac Obućina.

Poslodavac nema pravo da odabranog kandidata radno angažuje i uključi u program pre potpisivanja ugovora, kažu iz NSZ.

Inače, nalog na portalu Moja prva plata otvorilo je skoro 23 hiljade mladih iz cele Srbije, od kojih se više od 17.000 uspešno prijavilo na neku od pozicija.

Program se finansira devet meseci u iznosu 20.000 dinara mesečno za one sa srednjom školom, a 24.000 dinara za one sa visokim obrazovanjem.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.