Izvor: Dnevnik | Utorak, 17.11.2020.| 13:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pokrajina ulaže u zrenjaninsku bolnicu

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Spotmatik Ltd/shutterstock.com)

Ovo je samo deo ovogodišnjih ulaganja u zdravstvenu ustanovu koja pokriva šire područje srednjeg Banata.

Opšta bolnica je prethodno saopštila da je u 2020. godini, od Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, ovoj ustanovi za stacionarno lečenje i pružanje specijalističkih medicinskih usluga, opredeljeno ukupno oko 38,6 miliona dinara, a zahvaljujući tim sredstvima obezbeđena je neophodna oprema i obavljene su hitne popravke i građevinski radovi.

Zamena RTG cevi na CT aparatu koštala je 6,7 miliona dinara, a nabavljen je i autoklav za substerilizaciju, za potrebe Odeljenja opšte hirurgije, odnosno Operacionog bloka, koji košta 4,6 miliona dinara.

- Od sredstava Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo nabavljeni je i oftalmološki ultrazvuk, kao i plazma substerilizator za potrebe intenzivne nege Odeljenja opšte hirurgije. Obezbeđene su i špalt lampe za potrebe Oftalmologije - kažu u Opštoj bolnici Zrenjanin i dodaju da je za nabavku sistema za digitalizaciju RTG aparata izdvojeno šest miliona dinara.

U ukupna ovogodišnja sredstva dobijena od Pokrajine uračunati su i troškovi proširenja instalacije gasne infrastrukture i zamene gasnih podstanica za medicinski kiseonik i vazduh u objektu koji je opredeljen za lečenje obolelih od virusa Covid-19.

- Ti radovi i troškovi su obuhvatali izradu elaborata idejnog rešenja, demontažu postojeće opreme gasnih podstanica za medicinski kiseonik i vazduh, nabavku, isporuku i montažu nove opreme, proširenje gasne infrastrukture i izradu elaborata izvedenog stanja. Za ove namene je opredeljeno ukupno 15 miliona dinara - navode u Opštoj bolnici Đorđe Joanović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.