NavMenu

Pokrajina ulaže u zrenjaninsku bolnicu

Izvor: Dnevnik Utorak, 17.11.2020. 13:37
Komentari
Podeli

Ovo je samo deo ovogodišnjih ulaganja u zdravstvenu ustanovu koja pokriva šire područje srednjeg Banata.

Opšta bolnica je prethodno saopštila da je u 2020. godini, od Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, ovoj ustanovi za stacionarno lečenje i pružanje specijalističkih medicinskih usluga, opredeljeno ukupno oko 38,6 miliona dinara, a zahvaljujući tim sredstvima obezbeđena je neophodna oprema i obavljene su hitne popravke i građevinski radovi.

Zamena RTG cevi na CT aparatu koštala je 6,7 miliona dinara, a nabavljen je i autoklav za substerilizaciju, za potrebe Odeljenja opšte hirurgije, odnosno Operacionog bloka, koji košta 4,6 miliona dinara.

- Od sredstava Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo nabavljeni je i oftalmološki ultrazvuk, kao i plazma substerilizator za potrebe intenzivne nege Odeljenja opšte hirurgije. Obezbeđene su i špalt lampe za potrebe Oftalmologije - kažu u Opštoj bolnici Zrenjanin i dodaju da je za nabavku sistema za digitalizaciju RTG aparata izdvojeno šest miliona dinara.

U ukupna ovogodišnja sredstva dobijena od Pokrajine uračunati su i troškovi proširenja instalacije gasne infrastrukture i zamene gasnih podstanica za medicinski kiseonik i vazduh u objektu koji je opredeljen za lečenje obolelih od virusa Covid-19.

- Ti radovi i troškovi su obuhvatali izradu elaborata idejnog rešenja, demontažu postojeće opreme gasnih podstanica za medicinski kiseonik i vazduh, nabavku, isporuku i montažu nove opreme, proširenje gasne infrastrukture i izradu elaborata izvedenog stanja. Za ove namene je opredeljeno ukupno 15 miliona dinara - navode u Opštoj bolnici Đorđe Joanović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.