NavMenu

Telekom Slovenije prikuplja ponude za prodaju TS Media

Izvor: bankar.me Utorak, 17.11.2020. 12:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Toria/shutterstock.com)Ilustracija
Telekom Slovenije objavio je poziv za iskazivanje interesa za kupovinu stopostotnog vlasničkog udela u TS Media, koji je, između ostalog, vlasnik portala Siol.net, Najdi.si i Bizi.si.

Telekom računa na prodaju celokupnog udela, ali takođe postoji spremnost za moguću prodaju pojedinačne imovine kompanije.

Telekom Slovenija odabrao je KPMG Business Consulting za svog finansijskog savetnika u procesu prodaje, piš u javnoj objavi u Delu. Uz navedene portale, TS Media poseduje i robne marke Telefonski imenik Slovenije, Zunanji digitalni ekrani, 1188, Dajmedol i AdSolution.

Prodajni postupak Telekom je pokrenuo 4. septembra za firmu koja je osnovana 2011. godine iz kompanije Najdi, s ciljem da postane jedan od vodećih igrača na polju digitalnih medija i razvoja istih u Sloveniji.

Krajem prošle godine TS Media zapošljavao je 55 ljudi, a prošle godine kompanija je ostvarila 6,4 mil EUR prihoda i gubitak od 318.000 EUR. Firma je emitovala i Planet TV, koji je prodala mađarskoj medijskoj kući TV2 Media. Nabavna cena za stopostotni vlasnički udeo iznosila je 5 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.