NavMenu

Kako izgleda prva Gradska dvorana u Novom Sadu?

Izvor: Gradnja.rs Petak, 13.11.2020. 15:30
Komentari
Podeli
(Foto: Gradnja)
Muzička i baletska škola Isidor Bajić u Novom Sadu spremna je da od januara 2021. primi ukupno 2.000 đaka, ali i da ugosti sugrađane u novoj koncertnoj dvorani.

Uz prisustvo zvaničnika, danas (13. novembar 2020.) je predstavljena prva Gradska dvorana u Novom Sadu u okviru nove muzičke i baletske srednje škole. Na Bulevaru cara Lazara, na placu između ulica Šekspirove i Balzakove, smestio se novi gradski orijentir - narandžasto-sivi objekat za buduće muzičare i baletane.

Objekat na 15.000 m2 na četiri nivoa ima sportski teren na otvorenom, veliku koncernu dvoranu sa 428 mesta i dve manje sa 250 odnosno 180 mesta. Projektovao ga je Mašinoprojekt Kopring a radove je izvela M Enterijer Gradnja iz Beograda zajedno sa Intec doo i Hidrozavodom dtd iz Novog Sada.

Javnosti je prvi put predstavljen enterijer velike koncertne dvorane koja nije u potpunosti završena, ali se može nazreti da je u pitanju prostor koji ispunjava sve potrebne uslove za održavanje koncerata i predstava. Utisak nije bio potpun, jer su sedišta i bina pokriveni zaštitnom folijom zato što su završni enterijerski radovi još uvek u toku.

Ulazni hol za sada izgleda dosta svedeno i belo. U ulaznoj partiji izdvaja se linijska šinska rasveta koja prati krivudave forme plafona i spiralnog stepeništa.

Objekat muzičko i baletske škole je obložen ventilisanom aluminijumskom fasadom sa igrom narandžastih, belih i tamno-sivih polja. Bojama je postignuta vizuelna dinamika na inače prilično kubusnoj formi. Razigravanje oblika postignuto je i kružnom nadstrešnicom od istog materijala koja je oslonjena na kose stubove.

Ispod haube, objekat je bogat naprednim energetsko efikasnim rešenjima poput povezanih bunara za potrebe toplotnih pumpi koje će smanjivati račune za grejanje i hlađenje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.