Izvor: eKapija | Ponedeljak, 12.04.2010.| 13:10

"Term Inženjering-Air" završio radove na sanaciji buke u objektu "West Pharmaceutical Services" u Kovinu

Kompanija "Term Inženjering-Air" (www.terminzenjering-air.co.rs) uspešno je realizovala radove na sanaciji buke u pogonu miksera u objektu "West Pharmaceutical Services" u Kovinu.

Radovi su izvedeni prema "Elaboratu zvučne zaštite na radnom mestu u pogonu miksera" autora prof. dr Miomira Mijića sa Katedre za akustiku Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

- Maksimalno dozvoljeni nivo buke, prema zahtevu iz Elaborata, nije smeo da bude viši od 85 dB. Buka koja je iznosila 96 dB pre početka radova, smanjena je na 75 dB. Radovi su obuhvatali izradu i postavljanje zvučnih zaklona i montažu spuštenog plafona od apsorpcionih materijala u prostoriji u kojoj se nalaze 2 motora od po 450 kW električne snage. Takođe, izveden je i sistem za ventilaciju koji obezbeđuje pravilnu distribuciju vazduha oko motora i sprečava njihovo pregrevanje - saopštila je firma "Term Inženjering-Air".

"West Pharmaceutical Services" je vodeći svetski proizvođač komponenata i sistema za injektabilnu primenu lekova. Fabrika u Kovinu počela je sa radom 1981, tada kao zajedničko ulaganje sa "Galenika Holdingom". Od 2001. preduzeće "West Pharmaceutical Services Beograd" u potpunosti je u sastavu kompanije "West Pharmaceutical Services" i proizvodi gumene zatvarače za boce za injekcione i infuzione rastvore i komponente za medicinsku opremu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.