NavMenu

Milšped Grupa - novi projekti, novi kapaciteti i nova poslovanja

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.12.2020. 09:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: nattanan726/shutterstock.com)Ilustracija
Milšped Grupa se kroz svoje dvadesetsedmogodišnje poslovanje pokazala kao jedna od vodećih logističkih kompanija na Balkanu i u Evropi. Kao neko kome su klijenti uvek na prvom mestu, trudimo se da idemo u korak sa svim svetskim logističkim kompanijama i da u skladu s tim širimo svoje poslovanje, unapređujemo usluge, povećavamo kapacitete, ulažemo u nove projekte, zapošljavamo nove ljude, pružamo šansu mladima da steknu iskustvo kakvo se može dobiti samo u najvećim evropskim kompanijama.

Da bismo pružili kompletnu integrisanu uslugu, a da uz to bude i efikasna, ekonomična i ekološki održiva, Milšped Grupa je počela izgradnju svog intermodalnog terminala u Popovcu kod Niša, gde će kombinovati razne vidove transporta. Planirano je da radovi budu završeni do kraja godine, a da terminal bude operativan početkom 2021. godine.

S obzirom na lokaciju, terminal je izuzetno dobro povezan sa svim međunarodnim putevima, kao i logističkim i industrijskim centrima u Srbiji. O atraktivnosti pozicije terminala govori i činjenica da se nalazi na 2 km od autoputa koji vodi do Beograda, Sofije i Soluna. Plan je da se ovom lokacijom obuhvati Kosovo i Metohija, istočna Bugarska, Severna Makedonija, pravac od Niša ka Grčkoj i Turskoj. Fokus je na železničkim pravcima, s obzirom na to da je ta lokacija čvorište puta prema istoku i jugu, kao i na povezivanju sa drugim intermodalnim terminalima u Grčkoj, Turskoj, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji, Albaniji, Austriji, Sloveniji…

Što se tiče samog razvoja terminala, biće realizovan u tri faze. Prva faza podrazumeva izradu kontejnerskog terminala, sa pripadajućim parkingom i upravnom zgradom i sve će se to prostirati na 4 ha. Ovaj terminal će imati funkciju suvog terminala, nalik svim evropskim terminalima. Druga faza biće izrada skladišnog prostora od 15.000 m² sa unutrašnjim kolosekom i svi magacini će biti visokoregalni. U trećoj fazi je planirana izrada skladišta od 18.000 m². Terminal Popovac će imati tri železnička koloseka od ukupno 1.000 m.

Novine koje do sada u Srbiji nisu postojale a sada će biti moguće na intermodalnom terminalu Popovac su mogućnost manipulacije IMO teretom, kao i rukovanje poluprikolicama i prikolicama. Pored tih novina biće omogućena i manipulacija, utovar i istovar kontejnera, RF rukovanje kontejnerima i PTI usluge. Planirani kapacitet ovog terminala je 50.000 TEU.

Ilustracija (Foto: MOLPIX/shutterstock.com)Ilustracija
Otvaranjem intermodalnog terminala Niš i njegovim povezivanjem sa lukama u regionu, a i sa svim svetskim lukama, doprineće se smanjenju eksternih troškova transporta čime će roba iz regiona centralne, istočne i južne Srbije biti cenovno konkurentnija na tržištima širom sveta. Ovo će dodatno uticati na ubrzani stepen razvoja i priliva stranih investicija u sve delove Srbije.

Milšped Grupa se može pohvaliti i još jednim velikim projektom, čije su pripreme u toku i čiji se početak rada očekuje takođe početkom 2021. godine. U pitanju je kurirska služba ONE, čijim otvaranjem ćemo svojim klijentima pružiti dodatnu uslugu u distribuciji pošiljaka, isporučujući ih, za početak, od danas za sutra u više vremenskih intervala. Kroz isti servis korisnicima ćemo pružiti i dodatne usluge uz mogućnost praćenja pošiljke od preuzimanja do isporuke, osiguranje pošiljaka, da imaju lično uručenje, kao i mogućnost povrata potpisanih povratnica i još mnogo toga…

Sredinom 2021. godine u planu je da krenemo sa uvođenjem paketomata i paket-shopova po celoj Srbiji, gde će klijenti imati mogućnost da svoju pošiljku nakon neuspešnog uručenja preuzmu u bilo koje doba dana ili noći na paketomatu ili u paket-shopu najbližem od mesta uručenja ili, po zahtevu, na nekom drugom mestu, u zavisnosti od toga koja lokacija će im više odgovarati.

Postavili smo sebi zadatak da uvek osluškujemo potrebe svojih klijenata i da im pružamo najbolja održiva rešenja, šireći svoje kapacitete i pružajući dodatne usluge koje doprinose unapređenju našeg poslovanja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.