NavMenu

Za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" stiglo više od milion koverata

Izvor: Beta Sreda, 11.11.2020. 12:42
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Na adresu nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2020", do jutros je stiglo više od milion koverata sa fiskalnim računima i slipovima, a to znači da su građani do sada poslali više od deset miliona računa i slipova, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Kako je saopšteno, u ponedeljak je zabeležen dnevni rekord sa 146.000 poslatih koverata i ukoliko bi se nastavila takva dinamika, u prvom izvlačenju 21. novembra u 18 sati, u direktnom prenosu na Radio televiziji Srbije, u konkurenciji za nagrade biće više od dva miliona koverata.

Ministar finansija Siniša Mali je u pisanoj izjavi naveo da je odličan odziv građana sjajna vest, s obzirom na to da je nagradna igra jedan od najpopularnijih načina za jačanje svesti i edukaciju građana o značaju suzbijanja ; sive ekonomije i važnosti uzimanja fiskalnih računa pri svakoj kupovini.

On je ocenio da je važno da Vlada zajedno sa građanima deluje kao tim u borbi protiv sive ekonomije i na ovom primeru pokazuje kakvi rezultati mogu da se postignu.


- Samim učešćem u nagradnoj igri ste pobednici s obzirom na to da svakim uzimanjem računa osiguravate da je plaćen porez i da taj novac odlazi u budžet što nam povećava mogućnosti za ulaganja u nove vrtiće, puteve, bolnice, škole - kazao je Mali.

Prema pravilima, svaka koverta treba da sadrži najmanje deset fiskalnih računa ili deset slipova, minimalne vrednosti od po 100 dinara, ne starijih od 1. septembra 2020.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.