Izvor: eKapija | Subota, 07.11.2020.| 11:04
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kompanija Steel Impex gradiće u Krnješevcima reciklažni centar

(Foto: Opština Stara Pazova/ Arhigram/ Urbanistički projekat)
Kompanija Steel Impex iz Sremske Kamenice planira u Krnješevcima gradnju reciklažnog centra metalnih i nemetalnih otpadaka, a Opština Stara Pazova oglasila je javnu prezentaciju urbanističkog projеkta.

Predmet razrade urbanističkim projektom je isparcelisano i delimično izgrađeno građevinsko zemljište, koje se nalazi u III urbanističkoj celini koja obuhvata radnu zonu u centralnom delu katastarske opštine Krnješevci. Katastarska parcela zauzima površinu od 8.829 m2.

U okviru poslovno reciklažnog centra planirana je izgradnja poslovnog i objekta hale za reciklažu.

Poslovni deo je planiran da bude u funkciji poslovanja hale za reciklažu, sa poslovnim i radnim prostorima sa jednim radnim mestom ili grupnim radnim mestima, prostorijama za zajedničko korišćenje i multifunkcionalnim prostorima za individualni i timski rad. Poslovni deo objekta organizovan je u prizemlju i na prvom spratu.

Reciklažni deo objekta je planiran u hali sa tehničkim prostorima za potrebe recikliranja metalnih i nemetalnih otpadaka. Servisni deo objekta organizovan je u prizemlju poslovne zgrade, koja je u jednom delu spojena sa halom.

Na otvorenim površinama lokacije, organizuju se saobraćajni tokovi, parking i saobraćajnice za otvoreno skladište kamiona sa poluprikolicama, parking za zaposlene u objektu kao i pešačke površine, protivpožarni put i plato.

Planirani kompleks reciklažnog centra će biti priključen na javnu saobraćajnu mrežu, odnosno postojeću saobraćajnicu, Ulica Prva industrijska - Ugrinovački put, čime je u potpunosti obezbeđena funkcionalnost centra kao jedinstvene građevinske celine. Sa planirane Ulice Prva industrijska- Ugrinovački put, širine 6,54m izvodi se kolski prilaz ka objektu.

Parcela je sa severne, odnosno ulične strane ograđena čeličnim rešetkastim panaleima u visini od 2m koju nose betonski stubovi.

Parking je lociran sa tri strane, ispred, sa istočne i zapadne bočne strane objekta. Ukupno ima 11 parking mesta za automobile i tri parking mesta za teretna vozila. Od pratećih objekata na parceli je planirana izgradnja trafo stanice i plato za kontejnere i skladištenje neopasnog otpada.

Obrađivač projekta je preduzeće Arhigram, a za potrebe izrade urbanističkog projekta geodetske poslove, snimanje i obradu uradio je Geoexp iz Beograda.

Javna prezentacija trajaće do 12. novembra 2020. godine.

I. M.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE