NavMenu

Kompanija Steel Impex gradiće u Krnješevcima reciklažni centar

Izvor: eKapija Subota, 07.11.2020. 11:04
Komentari
Podeli
(Foto: Opština Stara Pazova/ Arhigram/ Urbanistički projekat)
Kompanija Steel Impex iz Sremske Kamenice planira u Krnješevcima gradnju reciklažnog centra metalnih i nemetalnih otpadaka, a Opština Stara Pazova oglasila je javnu prezentaciju urbanističkog projеkta.

Predmet razrade urbanističkim projektom je isparcelisano i delimično izgrađeno građevinsko zemljište, koje se nalazi u III urbanističkoj celini koja obuhvata radnu zonu u centralnom delu katastarske opštine Krnješevci. Katastarska parcela zauzima površinu od 8.829 m2.

U okviru poslovno reciklažnog centra planirana je izgradnja poslovnog i objekta hale za reciklažu.

Poslovni deo je planiran da bude u funkciji poslovanja hale za reciklažu, sa poslovnim i radnim prostorima sa jednim radnim mestom ili grupnim radnim mestima, prostorijama za zajedničko korišćenje i multifunkcionalnim prostorima za individualni i timski rad. Poslovni deo objekta organizovan je u prizemlju i na prvom spratu.

Reciklažni deo objekta je planiran u hali sa tehničkim prostorima za potrebe recikliranja metalnih i nemetalnih otpadaka. Servisni deo objekta organizovan je u prizemlju poslovne zgrade, koja je u jednom delu spojena sa halom.

Na otvorenim površinama lokacije, organizuju se saobraćajni tokovi, parking i saobraćajnice za otvoreno skladište kamiona sa poluprikolicama, parking za zaposlene u objektu kao i pešačke površine, protivpožarni put i plato.

Planirani kompleks reciklažnog centra će biti priključen na javnu saobraćajnu mrežu, odnosno postojeću saobraćajnicu, Ulica Prva industrijska - Ugrinovački put, čime je u potpunosti obezbeđena funkcionalnost centra kao jedinstvene građevinske celine. Sa planirane Ulice Prva industrijska- Ugrinovački put, širine 6,54m izvodi se kolski prilaz ka objektu.

Parcela je sa severne, odnosno ulične strane ograđena čeličnim rešetkastim panaleima u visini od 2m koju nose betonski stubovi.

Parking je lociran sa tri strane, ispred, sa istočne i zapadne bočne strane objekta. Ukupno ima 11 parking mesta za automobile i tri parking mesta za teretna vozila. Od pratećih objekata na parceli je planirana izgradnja trafo stanice i plato za kontejnere i skladištenje neopasnog otpada.

Obrađivač projekta je preduzeće Arhigram, a za potrebe izrade urbanističkog projekta geodetske poslove, snimanje i obradu uradio je Geoexp iz Beograda.

Javna prezentacija trajaće do 12. novembra 2020. godine.

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.