NavMenu

Potpisan sporazum o saradnji komunalnih delatnosti Srbije i Republike Srpske

Izvor: eKapija Petak, 06.11.2020. 15:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Edhar/shutterstock.com)Ilustracija
Udruženja preduzeća u sektoru komunalne delatnosti Srbije i Republike Srpske dogovorili su intenziviranje saradnje u narednom periodu, radi pronalaženja dodatnih modela finansiranja, transfera znanja, tehnologija i unapređenja inovacija, u interesu unapređenja poslovanja i kvaliteta komunalnih servisa, saopštila je Privredna komora Srbije.

Predstavnici Udruženja za komunalnu delatnost Privredne komore Srbije i Udruženja komunalnih i uslužnih delatnosti koje samostalno funkcioniše u okviru Privredne komore Republike Srpske, potpisali su protokol o saradnji kojim su formalizovane zajedničke aktivnosti i septembarski dogovori privrednika u ovom sektoru privređivanja, na Trebinju.

Dalibor Joknić, sekretar Udruženja za komunalnu delatnost Privredne komore Srbije ocenio je da je ovaj sporazum posebno značajan jer pretpostavlja regionalnu saradnju i unapređenje zajedničkih aktivnosti na pronalaženju novih modlea finansiranja, transfera znanja, tehnologija i inovacija.

- Dogovorena je organizacija redovnih sednica, kao i da svi postojeći sporazumi, dogovori i ugovori budu u okviru protokola koji smo potpisali - dodao je Joknić.

Predsednik Udruženja komunalnih i uslužnih delatnosti Republike Srpske Nedeljko Lambeta ukazao je da komunalna preduzeća iz Republike Srpske moraju da iskoriste iskustvo firmi iz Srbije, kako bi u narednom periodu pokrenuli nove zajedničke projekte, unapredili edukaciju i poslovanje, na obostrano zadovoljstvo korisnika i u Srbiji i u Republici Srpskoj.

- Sporazum je nastavak uspešne saradnje poslovnog udruženja Komdel iz Srbije, Privredne komore Srbije i Privredne komore Republike Srpske, kao i njihovog poslovnog udruženja, preduzeća komunalnih usluga. Ovo je finalizacija i početak zajedničke saradnje sa ciljem produbljivanja odnosa, nastupa kod međuanrodnih instuitucija za projekte, radi što efukasnijeg rešavanj zajedničkih problema - naglasio je Marko Popadić, direktor Javno-komunalnog preduzeća Gradska čistoća.

Ukazano je da je dogovoreno i potpisivanje protokola o saradnji između Udruženja iz Republike Srpske i Poslovnog udruženja Komdel.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.