Izvor: eKapija | Petak, 06.11.2020.| 09:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi Sad oglasio tender za uređenje urbanih džepova na Salajci, u Banatiću i Begeču

Salajka
Salajka (Foto: Printskrin)
Gradska uprava Novog Sada raspisala je tender za uređenje tri mikrolokacije u Begeču, na Sajalci i u MZ Pokret omladine, u okviru projekta "46 urbanih džepova". Procenjena vrednost radova je 16 miliona dinara,

Kako se navodi u javnoj nabavci, u Begeču će biti uređen pešački plato, dečije igralište i parking za bicikle sa pratećom vodovodnom i kanalizacionom infrastrukturom i javnom rasvetom, a koji se nalaze na oko 645 kvadrata.

Na Sajalci, na površini od oko 400 kvadrata uz Sportski centar Slavija, tj. fudbalski teren, biće izvedeni slični radovi.

Prostor koji će se urediti u Banatiću ima skoro 200 kvadrata, s tim da za razliku od prethodne dve lokacije, na ovoj nije predviđena izgradnja parkinga za bicikle.

Rok za dostavljanje ponuda je 16. novembar, za kada je zakazano i otvaranje.

Inače, cilj izrade studije je isticanje važnosti malih javnih prostora (urbanih džepova), pristupa njihovom oblikovanju i kriterijuma za njihov izbor na teritoriji mesnih zajednica Grada Novog Sada.

Na osnovu projekta "Novi Sad 2021-Evropska prestonica kulture", izabrana su najbolja rešenja mikrolokacije, a projekat je rađen na osnovu projektnog zadatka dobijenog od Grada kao investitora.

Više o tenderu možete pogledati OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.