NavMenu

Metito Utilities iz Dubaija za godinu dana počinje izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Zrenjaninu

Izvor: eKapija Petak, 06.11.2020. 08:53
Komentari
Podeli
(Foto: Vastram/shutterstock.com)
Izgradnja centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda jedna je od kapitalnih i veoma bitnih investicija za Zrenjanin, a posao će obaviti kompanija Metito Utilities iz Dubaija.

Projekat je deo većeg, međudržavnog projekta, budući da je Srbija zaključila Sporazum o saradnji sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Na osnovu tog sporazuma, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zaključilo je Memorandum o razumevanju koji se odnosi na tretman otpadnih voda, navedeno je na sajtu Grada Zrenjanina.

Metito Utilitis če uložiti 22 mil EUR direktnih investicija, a objekat će biti izgrađen na lokaciji pored industrijske zone Jugoistok.

- Takva kompanija, osim što će doprineti boljem i zdravijem Zrenjaninu, ekološki održivijem, donosi visokokvalitetne tehnologije, s referencama poslovanja u 46 zemalja. Srbija je sada jedna od zemalja u tom nizu, a Zrenjanin prvi grad koji će se naći na toj mapi sofisticirane tehnologije, kada je u pitanju prečišćavanje otpadnih voda - rekao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Naveo je da bi, kako je predviđeno, najkasnije za 12 meseci trebalo da počne izgradnja prečistača, a nakon toga, najkasnije 20 meseci da to postrojenje bude izgrađeno. Pored svega, ukazao je Salapura, na postrojenju će biti zaposleno 40 ljudi, a prečistač će svojim kapacitetima moći da zadovolji sve potrebe za prečišćavanjem otpadnih voda u gradu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.05.2023.  |  Građevina

Beograd odustaje od izgradnje tunela kod Autokomande - Da li se "dižu ruke" od unutrašnjeg magistralnog poluprstena?

Posle više od godinu i po dana čekanja najavljeno je da će se definitivno odustati od izgradnje tunela kod Autokomande koji je trebalo da bude deo unutrašnjeg magistralnog prstena Beograda. Neposredan povod je primedba Vojske Srbije koja ima objekte pod zemljom u delu kojim je predviđena trasa tunela. Pre Vojske Srbije, nezadovoljni su u jesen 2021. godine bili i građani obližnjeg naselja Stadion koje se nalazi između stadiona Crvene

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.