NavMenu

Bezos opet prodao akcije Amazona, zaradio 3 mlrd USD

Izvor: Tanjug Četvrtak, 05.11.2020. 09:05
Komentari
Podeli
(Foto: Rawpixel/shutterstock.com)
Osnivač i glavni izvršni direktor Amazona Džef Bezos prodao je ove nedelje svoje akcije u kompaniji za više od 3 mlrd USD, prema podacima američke Komisije za hartije od vrednosti, izveštava CNBC pozivajući se na portal Openinsajder.

Bezos je ubrzao prodaju svojih akcija u poslednjih godinu dana. U avgustu je prodao akcije Amazona vredne više od 3,1 mlrd USD, a pre toga u februaru za više od 4,1 mlrd USD.

Sa prodajom akcija ove nedelje, zardio je od početka godine do sada više od 10,2 mlrd USD, što je znatan skok u odnosu na 2019. godinu kada je od prodaje inkasirao 2,8 mlrd USD.

Čak i posle najnovije prodaje, Bezos i dalje poseduje više od 53 miliona akcija Amazona u vrednosti od skoro 170 mlrd USD, što ga čini najbogatijim čovekom na svetu.

On je ranije izjavio da će svake godine prodavati akcije za oko milijardu američkih dolara kako bi finansirao svoj startap za proizvodnju raketa Blu Oridžin.

Pored toga, šef Amazona je u februaru osnovao Fond za Zemlju od 10 mlrd USD za borbu protiv posledica klimatskih promena, iz kojeg će se dodeljivati grantovi naučnicima, aktivistima i drugim ekološkim organizacijama.

Vrednost Amazona procenjena je na 1.6 biliona dolara, a od početka godine je skočila za više od 75%.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.