NavMenu

UKC RS širi kapacitete - U planu gradnja Instituta za onkologiju i Klinike za psihijatriju

Izvor: eKapija Sreda, 04.11.2020. 15:00
Komentari
Podeli
(Foto: UKC RS)
Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić istakao je da ova zdravstvena ustanova na lokaciji Paprikovac u Banjaluci planira gradnju Instituta za onkologiju i Klinike za pshijatriju.

Posle sastanka sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem, Đajić je naveo da je u kompleksu UKC-a planirana i gradnja zgrade Medicinskog fakulteta, Medicinske škole, kao i Centra za obrazovanje i istraživanje, kao i da su svi projekti planirani uz podršku Vlade i Grada, prenosi BL Portal.

- Uz podršku Vlade Republike Srpske i Grada Banjaluke planirana je i gradnja objekta za transfuziju. U planu je rekonstrukcija zgrade Ginekologije i Klinike za dečije bolesti, kao i izgradnja garaže - rekao je Đajić novinarima posle sastanka.

Đajić je dodao da su svi planovi UKC-a uvršteni u regulacioni plan Grada Banjaluka, čije rukovodstvo čini sve što je u njihovoj nadležnosti da doprinesu da ova zdravstvena ustanova postane najmoderniji zdravstveni centar u regiji.

Radojičić je izrazio zahvalnost zdravstvenim radnicima i UKC-u koji proteklih osam meseci čine ogromne napore da se izbore sa epidemijom virusa korona.

Kada je reč o strateškom razvoju UKC-a, Radojičić je istakao da zajedno rade na svemu što je nadležnost grada, jer je neophodno da se kapaciteti UKC-a razvijaju za vreme koje dolazi i u kojem zdravstvo treba da se bori sa bolestima 21. veka.

- Grad će se, posle pandemije, vratiti besplatnim pregledima za bolesti koje su zabeležene kao najkritičnije, a to su kardiovaskularna i maligna oboljenja, kako bi se prevencijom izvršilo rano otkrivanje bolesti i blagovremeno lečenje - kazao je Radojičić, prenio je BL Portal.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Vesti

Kako "očistiti" vazduh u glavnom gradu - Može li Beograd da sledi primer Varšave

Da se Beograd, zajedno sa Sarajevom, Skopljem i još nekim gradovima Zapadnog Balkana često nalazi na vrhu liste po aerozagađenju to više nije nikakva novost - Beograd je čas prvi, čas treći, čas 17. na ovoj listi, ali da je u prvih 20 gradova sveta često, to znaju svi koji redovnije prate Air quality izveštaje. Međutim, i jedan od gradova u Evropskoj uniji je takođe do ove sezone jesen/zima često bio u vrhu ove liste, ali nakon

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.