Izvor: eKapija | Sreda, 04.11.2020.| 14:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pokrajinska vlada nabavlja medicinsku opremu za nekoliko zdravstvenih institucija

Ilustracija
Ilustracija (Foto: narin phapnam/shutterstock.com)
Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela niz zaključaka o pribavljanju medicinske opreme u javnu svojinu AP Vojvodine za potrebe više instituta, opštih i specijalnih bolnica, domova zdravlja i zavoda za javno zdravlje u Vojvodini.

Između ostalog, donet je zaključak o pribavljanju u javnu svojinu medicinske opreme u vrednosti do 27 miliona dinara za potrebe Instituta za onkologiju Vojvodine. Institutu će biti nabavljen aplikator za brahiterapiju, kao i portabilni ultrazvučni aparat za potrebe Odeljenja za anesteziju, intenzivnu terapiju i negu.

Za Opštu bolnicu u Vrbasu u javnu svojinu AP Vojvodine pribavlja se ultrazvučni aparat - sistem sa aplikacijama za pregled abdomena i mekih površinskih tkiva i vaskulara s tri UZ sonde i printerom, čija je vrednost 13,5 miliona dinara.

Za potrebe Opšte bolnice Đorđe Joanović u Zrenjaninu pribavlja se sistem za digitalizaciju RTG aparata, vredan šest miliona dinara.

Medicinska oprema - analogni RTG aparat s podnim nosačem cevi i dodatnom opremom i CR sistemom, u vrednosti od 6,6 miliona dinara, pribavlja se za potrebe Doma zdravlja Kula. Za Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici biće nabavljen operacioni sto za potrebe grudne hirurgije, vredan 6,2 miliona dinara.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.