NavMenu

Pokrajinska vlada nabavlja medicinsku opremu za nekoliko zdravstvenih institucija

Izvor: eKapija Sreda, 04.11.2020. 14:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: narin phapnam/shutterstock.com)Ilustracija
Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela niz zaključaka o pribavljanju medicinske opreme u javnu svojinu AP Vojvodine za potrebe više instituta, opštih i specijalnih bolnica, domova zdravlja i zavoda za javno zdravlje u Vojvodini.

Između ostalog, donet je zaključak o pribavljanju u javnu svojinu medicinske opreme u vrednosti do 27 miliona dinara za potrebe Instituta za onkologiju Vojvodine. Institutu će biti nabavljen aplikator za brahiterapiju, kao i portabilni ultrazvučni aparat za potrebe Odeljenja za anesteziju, intenzivnu terapiju i negu.

Za Opštu bolnicu u Vrbasu u javnu svojinu AP Vojvodine pribavlja se ultrazvučni aparat - sistem sa aplikacijama za pregled abdomena i mekih površinskih tkiva i vaskulara s tri UZ sonde i printerom, čija je vrednost 13,5 miliona dinara.

Za potrebe Opšte bolnice Đorđe Joanović u Zrenjaninu pribavlja se sistem za digitalizaciju RTG aparata, vredan šest miliona dinara.

Medicinska oprema - analogni RTG aparat s podnim nosačem cevi i dodatnom opremom i CR sistemom, u vrednosti od 6,6 miliona dinara, pribavlja se za potrebe Doma zdravlja Kula. Za Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici biće nabavljen operacioni sto za potrebe grudne hirurgije, vredan 6,2 miliona dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.