Izvor: eKapija | Utorak, 03.11.2020.| 10:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za asfaltiranje u Kaću izdvojeno šest miliona dinara

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Bertold Werkmann/shutterstock.com)
U Kaću je u toku asfaltiranje ulica Jovana Jovanovića Zmaja i Isidore Sekulić. Radi se o projektnoj investiciji, u iznosu od šest miliona dinara, koju realizuje JKP Put i koja podrazumeva uređenje bankina i popravku tucaničkog zastora u navedenim ulicama.

- Radovi u ulici Isidore Sekulić su u završnoj fazi i to mnogo znači svima koji ovde žive, jer je ta ulica asfaltirana pre 35 godina i od tada, osim krpljenja rupa ništa nije obnavljano. Mi smo proces uređenja ulica u Kaću započeli 2012. godine, uložili smo 182 miliona dinara i od tada asfaltirali oko 21 kilometar puta. Osim toga, izgradili smo 47 kilometara kanalizacione mreže, što je investicija vredna preko 600 miliona dinara - izjavio je Milan Đurić ističući da će Grad Novi Sad nastaviti da radi na izgradnji nedostajuće komunalne infrastrukture, i asfaltiranju ulica.

U poslednjih osam godina u Kaću su uspešno realizovane investicije, vredne preko 1,2 milijardu dinara.

- Rekonstruisali smo objekat Mesne zajednice i vatrogasne službe, zatim staru zgradu osnovne škole Đura Jakšić, kao i vrtić Zvončica PU Radosno detinjstvo. U toku su i radovi na nadogradnji tog objekta, vrednosti 82 miliona dinara, koji će omogućiti proširivanje kapaciteta za oko 100 dece, odnosno za četiri nove grupe, što će siguran sam smanjiti, a možda čak i ukinuti listu čekanja u Kaću. U planu nam je još jedna velika investicija, odnosno da rekonstruišemo ili možda čak izgradimo novu fiskulturnu salu u okviru Osnovne škole Đura Jakšić - naglasio je Đurić i dodao:

- Grad podjednako brine i o najstaririjim sugrađanima, uložili smo 64 miliona dinara da konačno dobiju svoje mesto gde će moći da se okupljaju i druže. U toku je izgradnja novog objekta Doma penzionera, površine oko 500 m2, čiji završetak očekujemo do juna 2021. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.