Izvor: eKapija | Petak, 30.10.2020.| 12:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvorena Galerija Belgrade, najveći tržni centar u regionu na 300.000 kvadrata

(Foto: Galerija Belgrade)
Tržni centar Galerija Belgrade, najveći tržni centar u regionu koji se prostire na 300.000 m2, danas je otvoren.

Otvaranju tržnog centra prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali, predsednik kompanije Eagle Hills Mohamed Alabar.

Kao deo projekta Belgrade Waterfront, Galerija Belgrade predstavlja atrakciju na domaćem tržištu, kako zbog lokacije na samoj obali reke, tako i zbog impozantne veličine i jedinstvenih sadržaja koje nudi, navedeno je u saopštenju.

Otvarajući Galeriju Belgrade, predsednik kompanije Eagle Hills Mohamed Alabar rekao je da je poslovao širom sveta i da mu je posebno drago što je u Srbiji naišao na toliko veliku podršku države i institucija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da je Beograd nekada bio najveći i glavni grad Jugoslavije, a da danas on postaje centar celog regiona, između ostalog i zahvaljujući otvaranju Galerije Belgrade.

- Na samoj izgradnji radilo je 1.100 ljudi, što znači da je isto toliko porodica četiri godine živelo od toga, a kada bude radila punim kapacitetom, u Galeriji će biti zaposleno više od 5.000 ljudi. Galerija Belgrade biće i najveći gastronomski centar u regionu, a posetioci će moći da uživaju u divnim restoranima. Takođe, ovaj tržni centar je i u arhitektonskom smislu jedan od najlepših na našim prostorima, što pokazuje da mi u Srbiji možemo sve – da sanjamo velike snove i da ih ostvarujemo - istakao je Vučić.

Tržni centar Galerija Belgrade kreiran je uz primenu svih svetskih standarda u ovoj industriji, sa ukupnom površinom od 300.000 m2, najvećim zelenim krovom u regionu i čak 3.600 parking mesta.

Svi posetioci će na jednom mestu pronaći najpoznatije svetske i domaće brendove, uživati u desetinama kafića i restorana. Čak petina površine posvećena je gastronomskoj ponudi.

Pored najvećeg trambolina parka u ovom delu Evrope, u Galeriji Belgrade se nalazi i Cineplexx Galerija Belgrade – multipleks bioskop sa čak devet sala i više od 1.700 sedišta, koji srpskom tržištu predstavlja najbolju svetsku IMAX tehnologiju za prikazivanje filmova.

Galerija Belgrade je za sada jedino mesto u Srbiji na kojem strani posetioci mogu da dobiju povraćaj PDV-a odmah nakon kupovine, i to na tri mesta u okviru tržnog centra. Ova usluga omogućena je zahvaljujući saradnji sa kompanijom Global Blue, svetskim liderom u Tax Free kupovini.

Jedinstvenom doživljaju kupovine doprinosi još jedna inovacija - reč je o programu lojalnosti Moj Beograd, čiji članovi postaju svi koji preuzmu aplikaciju Galerije Belgrade. Skeniranjem računa napravljenim prilikom kupovine u ovom tržnom centru, članovi sakupljaju bodove koje mogu koristiti za naredne kupovine. Prvi koji će imati priliku da kupuju na ovaj način su dobitnici nagradne igre "Šopinguj kao milioner".


Dizajn nadahnut ulicama Beograda

Arhitektonsko rešenje inspirisano duhom i ulicama Beograda donosi eksterijer od kamena i stakla i unutrašnje podove i fasade sačinjene od prirodnih materijala. Zeleni krov za relaksaciju i prostrane spoljašnje terase restorana i kafića idealno se uklapaju u desnu obalu Save.

Dizajn Galerije poveren je arhitektonskom studiju CRTKL iz Los Anđelesa, koji je kreirao i Fashion Show, najveći šoping centar u Las Vegasu.

Otvaranje Galerije Belgrade, kako je ranije najavljeno, pratiće i sedmodnevni festival, tokom kojeg će svaki dan biti ispunjen sadržajima i aktivnostima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.