Izvor: Promo | Četvrtak, 29.10.2020.| 15:22
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zašto je Novi Beograd sve češći izbor onih koji kupuju stan

(Foto: Promo Wellport)
Centar grada više nije prvi izbor onih koji kupuju nekretninu. Novi Beograd je preuzeo titulu najtraženije lokacije u prestonici, a koji su razlozi za to saznali smo u razgovoru sa Majom Ilić, direktorkom korporativnih komunikacija jedne inostrane kompanije koja posluje u Srbiji. U intervjuu za eKapiju, Maja je objasnila razloge zbog kojih se iz centra grada nedavno preselila u Wellport – prvi kondominijum na Novom Beogradu.

- Suprug i ja planiramo da proširimo svoju porodicu, ali smo pre toga želeli svom sadašnjem, kao i budućem detetu, da obezbedimo udoban i bezbedan dom. Stan u kojem smo donedavno bili je mali ali ga volimo jer nas podseća na prve dane zajedničkog života. Došlo je vreme je da odemo dalje jer od uspomena se ne živi. S obzirom na to da su i meni i mom suprugu, koji radi u jednoj IT kompaniji, kancelarije na Novom Beogradu, tražili smo stan koji će biti u blizini.

(Foto: Wellport)
Osim blizine posla, koji su još razlozi uticali na vašu odluku prilikom biranja nekretnine?

- Novi Beograd je opština koja se najbrže razvija i suprug i ja smo to znali, a selidbom smo se u to i uverili. Ovde se živi mirno, ušuškano, a opet blizu svega što je potrebno za udoban život. Samo nekoliko minuta deli nas od šetališta uz reku, a kad se vraćam s puta brže stignem kući jer je put do aerodroma sada kraći. Ovde ima i puno škola, restorana, kafića, dva velika tržna centra. Posebno nam olakšava život činjenica da napokon imamo svoje mesto za parking u podzemnoj garaži, mada smo počeli često da vozimo bicikl jer staza prolazi nedaleko od našeg stana.

Kondominijumi spadaju u najbezdnije stambene komplekse. Da li se slažete?

- Aposlutno. Imamo recepciju na ulazu, konstantno obezbeđenje i video nadzor. Ne brinem više ni da li sam isključila svetlo, uključila grejanje... jer na Smart House aplikaciji na telefonu moga da uključim i isključim mnogo toga kada sam van stana. Pre nego što smo se odlučili za Wellport obišli smo ostale projekte koje je isti investitor već završio u Beogradu. Videli smo kondominijum Central Garden i uverili se koliko kvalitetno, lepo i moderno izlgeda to što oni grade.

Da li, ipak, postoji nešto što vam ne odgovara?

- Ne odgovara mi to što bi moja ćerka sada da se igra isključivo u parku u okviru Wellporta. Igralište za decu, teretana na otovorenom, prostor samo za kućne ljubimce, mogu da koriste samo stanari, ali bih ja ipak da svoje dete odvedem ponekad i do reke, koja nam je takođe blizu. Ovde su joj drugari iz komšiluka i razumljivo je zašto ne želi da ide.

(Foto: Wellport)
Poput mnogih i vi ste kupili stan u izgradnji, zašto?

- Kupovinom stana u izgradnji mnogo smo uštedeli, a s obzirom na to da planiramo proširenje porodice, svaki dinar nam je važan. Nismo dugo čekali da naš stan bude gotov i da se uselimo, a koliko vidim i radovi na drugoj fazi se obavljaju baš brzo i mislim da će ti stanovi biti gotovi pre roka. Svima koji su u potrazi za svojom sigurnom lukom preporučujem Wellport. Lepo je, čisto i mirno jer nema lokala, samo su stanovi, a i komšiluk je baš fin.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.