Izvor: eKapija | Četvrtak, 29.10.2020.| 12:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

U zgradama u Skojevskom naselju kao u Sibiru - Koga zvati kad grejanje ne radi, a na telefone se niko ne javlja?

(Foto: Miroslav Lukic/shutterstock.com )
Dragica Đurašević (70), stanarka je jedne od četiri zgrade u Skojevskom naselju u Beogradu koje već dve nedelje nemaju grejanje, a kako se čini, koje ni u nekom skorijem periodu neće dobiti.

Usled kvara na sistemu grejanja, koje Beogradske elektrane još nisu sanirale, ovoj Beograđanki su već danima hladni radijatori. Lepo vreme je stanarima, među kojima je i starijih građana, ali i parova sa malom decom, išlo na ruku, ali i to će se uskoro promeniti.

Iz Beogradskih elektrana kažu da nemaju informacije o tome kada će kvar biti saniran. Kako navode, pokvario se ekspanzioni sud, što onemogućava stanarima viših spratova snabdevanje toplotnom energijom.

- Zvala sam više puta, i rekli su mi da više ni ne primaju reklamacije, jer se dosta stanara žalilo, pa je kvar evidentiran. Ali i dalje ne znaju kada će moći ekipe da pošalju - kaže ova starija sugrađanka.

Dodaje da u stanu nema drugog grejanja i napominje da cele godine plaća po nekoliko hiljada dinara grejanje, a da sada kada je najpotrebnije, grejanja nema.

I redakcija eKapije proverila je kada ovi stanari mogu da očekuju saniraje kvara, međutim, iz Elektrana navode da tu informaciju još nemaju, a Toplanu Cerak nismo mogli da dobijemo.

Upravnica zgrade Slobodanka Ivanović, kaže da je pre nedelju dana, bio poslat radnik da proveri stanje na terenu, ali da kvar nije saniran, kao i da još ne zna kada će radijatori biti topli.

- Osim naše, još tri zgrade u kraju imaju isti problem. Pre nedelju dana, dolazio je radnik da ispusti vazduh iz radijatora, ali kvar nije saniran. Iz Beogradskih elektrana su nam rekli da je zbog kvara na tom sudu, potrebno da se raspiše tender, a to će onda da potraje. Dotad ne znam šta ćemo... osim da čekamo i mrznemo se - kaže upravnica.


Komunalna inspekcija "trenutno nije dostupna"

Kao poslednja opcija u ovakvim situacijama, jeste žalba komunalnoj inspekciji grada. U pitanju je Odeljenje nadzora nad radom komunalnih preduzeća, planskih akcija i nadzora komunalnih inspekcija gradskih opština (tel: 011/3309-332).

Međutim, upravnica zgrade Ivanović, danima ne uspeva da ih dobije.

- Zvala sam i komunalnu inspekciju, međutim na taj broj se danima niko ne javlja – kaže Ivanović.

Da je građanima skoro nemoguće da prijave da su im hladni stanovi, uverila se i redakcija eKapije, koja je bezuspešno pokušavala ovog prepodneva da dobije Komunalnu inspekciju.

Podsetimo, zvanično, grejna sezona u Beogradu počela je 15. oktobra, dok su funkcionalne probe trajale od 1. do 10. oktobra.

Kako se navodi na sajtu elektrana, svi toplotni izvori (14 toplana i 22 kotlarnice) isporučuju toplotnu energiju potrošačima a sistemskih poremećaja u proizvodnom i distributivnom sektoru nema.

Pojedinačne kvarove na instalacijama u zgradama, stanovima i delovima stanova terenske ekipe preduzeća otklanjaju prema prijavama potrošača.

Broj telefona Dispečerskog centra za prijavu reklamacija u vezi sa kvalitetom grejanja je 011/2093-011, a broj telefona isključivo za prijavu curenja vode iz instalacija je 011/2093-100.

S. Petrović

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.