NavMenu

Oporavak hrvatske privrede - Povećanje minimalne zarade sledeće godine

Izvor: Tanjug Četvrtak, 29.10.2020. 12:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Nagy-Bagoly Arpad/shutterstock.com)Ilustracija
Ekonomski pokazatelji trećeg tromesečja ukazuju na oporavak hrvatske privrede, a prema dostupnim infromacijama, predviđa se pad od 8%, rekao je premijer Hrvatske Andrej Plenković.

- Bili smo svesni da će pandemija dovesti do negativnih posledica na privredu. Zato je Vlada stvorila prostor za podršku održavanja privrednih aktivnosti i zapošljavanja. Uspeli smo da imamo bolju turističku sezonu koja se pokazala iznad svih očekivanja - rekao je Plenković na otvorenom delu sednice Vlade.

Inače, Vlada je danas raspravljala o uredbi o visini minimalne plate za narednu godinu i aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, preneli su hrvatski mediji.

Minimalna zarada u Hrvatskoj od naredne godine iznosiće 4.250 kn (1 EUR je oko 7,5 kuna) bruto, odnosno 3.400 kn neto, što je za 150 kuna više u odnosu na neto minimalac u ovoj godini, odluka je hrvatske Vlade.


Očekuje se da će naredne godine rast hrvatskog BDP-a biti 5%, a trebalo bi da ga prati rast od 3,4% 2022. godine.

- Što se tiče dinamike povećanje plata, otvaramo proces razgovora i apelujem na sve da budu realni - poručio je premijer Andrej Plenković.

Rekao je da to znači da će ukupno povećanje plate od 1. januara naredne godine u odnosu na 2016. biti za oko 900 kuna neto.

- I to je najveće povećanje plate do sada - rekao je Plenković, preneli su hrvatski mediji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.