NavMenu

Proglašene najbolje preduzetnice i rodno najsenzitivnije kompanije u Srbiji

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.10.2020. 15:54
Komentari
Podeli
(Foto: Udruženje poslovnih žena Srbije)
Udruženje poslovnih žena Srbije je u sredu uveče, na svečanosti koja je upriličena u skladu sa izmenjenim uslovima rada koje je donela pandemija Covid-19, po četrnaesti put dodelilo nagrade Cvet uspeha za ženu zmaja najboljim preduzetnicama u Srbiji.

Takođe, u okviru manifestacije Cvet uspeha za ženu zmaja, treću godinu zaredom je dodeljeno priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija, a prvi put je dodeljeno specijalno priznanje za akademski doprinos ženskom preduzetništvu.

Uz učešće organizatora i kandidatkinja u kontrolisanim uslovima velikog studija i primenu maksimalnih mera zaštite, i publike koja je događaj pratila direktno preko YouTube kanala, proglašene su najbolje preduzetnice u više kategorija.

Titulu "žena zmaj", ove godine je ponelo devet preduzetnica od 24 nominovane iz cele zemlje. U kategoriji za Izvozno orijentisanu firmu nagradu su dobile Dragana Čalija vlasnica preduzeća Saint Di & Co d.o.o. iz Novog Sada i Olgica Samoilović, vlasnica preduzeća Hedera Vita d.o.o. iz Loznice. Za Uspešan poslovni model nagrađena je Tatjana Todorović, vlasnica preduzeća Agro Dukat d.o.o. iz Zrenjanina.

Udruženje poslovnih žena Srbije je i ove godine zadržalo praksu da, osim u osnovnim kategorijama, dodeli i specijalna priznanja koje je ove godine dobilo šest kandidatkinja koje su ostvarile posebne rezultate po nekom od navedenih kriterijuma iz glavnih kategorija.

Specijalno priznanje za razvoj porodičnog biznisa dobila je Dragana Vulić, suvlasnica i direktorka Mirex d.o.o. iz Rumenke. Dobitnica specijalnog priznanja za eko inovativnost je Vesna Baur, suvlasnica i direktorka Basna d.o.o. iz Atenice.

Ljiljana Paušić Mojić, vlasnica i direktorka KSG d.o.o. iz Jazaka, dobitnica je specijalnog priznanja za razvoj brenda. Najbolji primer humanitarnog doprinosa i podrške socijalnom preduzetništvu pokazala je Tijana Milovanović, vlasnica i direktorka Ukras d.o.o. iz Vranja.

Specijalno priznanje u oblasti vaspitanja i obrazovanja dece dobila je Nada Mašić, vlasnica PU Dečja kuća – Ljubav, vera i nada, iz Beograda, dok je priznanje za kreativno zanatstvo pripalo Gorjani Ponjević Ballani, vlasnici i direktorki Wood Planet d.o.o. iz Zrenjanina.

Specijalno priznanje van kategorije za najbolji mentorski par dobila su mentorke iz UPŽ Srbije: Nataša Pavlović Bujas vlasnica i direktorka Blumen Group, Beograd i Tanja Mamula Nikolić vlasnica ACT2B kao i Ivana Radić preduzetnica iz Zagreba, a po prvi put je dodeljeno specijalno priznanje za akademski doprinos ženskom preduzetništvu koje je ponela prof. dr Mirjana Radović – Marković, za naučni časopis Journal of Women’s Entrepreneurship and Education (u izdanju Instituta ekonomskih nauka).

Specijalno priznanje za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u Srbiji je dodeljeno Dubravki Negre, direktorki regionalnog predstavništva EIB za Zapadni Balkan.

U okviru manifestacije Cvet uspeha za ženu zmaja, treću godinu zaredom je dodeljeno priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija, koje je pripalo Generali Osiguranju Srbija, dok je na drugom mestu kompanija Vip mobile, a treće mesto dele Ericsson i Sitel.

Ovo je priznanje velikim kompanijama koje u svom poslovanju primenjuju strategiju društveno odgovornog poslovanja, rukovode se principima Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena, primenjuju principe rodne ravnopravnosti i pružaju najbolji model uključivanja žena u lance snabdevanja.

Manifestacija je i ove godine održana u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID u okviru WE Founders inicijative kojom rukovodi Impact Hub iz Beograda.

Cvet uspeha i ove godine ima institucionalnu podršku Ministarstva privrede, Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Evropske investicione banke (EIB) i SME Week, zajedno sa neizostavnom podrškom firmi članica Udruženja poslovnih žena, kao i ostalih prijatelja manifestacije i medijskih partnera.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.12.2023.  |  Finansije

Objavljena Carinska tarifa za 2024. godinu

U Službenom glasniku RS objavljena je Uredba o usklađivanju nomenklature Carinske tarife za 2024. godinu, kojom se usklađuje nomenklatura Carinske tarife sa Kombinovanom nomenklaturom Evropske unije za 2024. godinu, koja će se primenjivati na svrstavanje proizvoda u Carinskoj tarifi. Uredba obuhvata i stope, odnosno iznose carine utvrđene Carinskom tarifom koja čini sastavni deo Zakona o Carinskoj tarifi, kao i stope carine koje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.