Izvor: eKapija | Sreda, 28.10.2020.| 15:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kreće rekonstrukcija zgrade Muzeja na arheološkom nalazištu Medijana - Odabrani izvođači, vrednost radova 24 miliona dinara

(Foto: Aleksandra Kekić)
Nakon što je početkom marta obustavljna javna nabavka za rekonstrukciju zgrade Muzeja na arheološkom nalazištu Medijana u Nišu jer nije pristigla nijedna ponuda, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte je posle ponovljenog postupka potpisala ugovore sa izvođačima.

Vrednost ugovorenih radova je 24.329.856,96 dianra, a posao je poveren grupi ponuđača koju čine beogradske kompanije Niković Company, Dekorat i Ornament-investinženjering, kao i Dim energy iz Pirota. Rok za izvođenja radova ne može biti duži od 60 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Kako je ranije navedeno, obnovu zgrade finansira Ministarstvo kulture preko projekta Narodnog muzeja, ali zbog izrade projektne dokumentacije i izvođenja radova potrebno je da Grad sufinansira još 3,2 miliona dinara.

Projektom su, između ostalog, predviđeni radovi na demontaži i rušenju, armiračko-betonski, izolacioni i stolarski radovi i ugradnja stolarije, kao i uređenje fasade, postavljanje električnih instalacija i instalacija za grejanje, ventilaciju i klimatizaciju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.