NavMenu

Saudijska Arabija ulaže 2,1 mlrd USD u svemirski program

Izvor: Tanjug Sreda, 28.10.2020. 15:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: iurii/shutterstock.com)Ilustracija
Saudijska Arabija planira da uloži 2,1 mlrd USD u svoj svemirski program do 2030. godine, po planu ekonomske diverzifikacije čiji je cilj privlačenje stranih investicija i otvaranje na hiljade radnih mesta za mlade ljude.

Saudijska kosmička komisija uspostavljena kraljevskim dekretom 2018. kako bi podstakla istraživanje svemira i industrijske aktivnosti, finalizirala je plan koji će uskoro biti objavljen, prenosi Rojters.

- U vreme u kom živimo, kosmos postaje osnovni sektor globalne ekonomije, koji dotice svaki aspekti našeg života na Zemlji. Očekuje se da će poslovanje i ekonomija u vezi sa svemirom, doneti veliki novac - rekao je princ Sultan, sin saudijskog kralja Salmana za Rojters.

On je rekao da svemir nudi velike mogućnosti koje Saudijska Arabija želi da iskoristi na svakom nivou.

Princ Sultan bio je 1985. godine član spejs šatl letelice Diskaveri i prvi je astronaut iz neke arapske ili muslimanske zemlje koji je bio u svemiru.

Saudijska Arabija želi da postane globalni igrač u svemirskoj industriji istovremeno unapređujući šanse za generacije Saudijaca, dodao je saudijski lider.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.