Izvor: Klix | Sreda, 28.10.2020.| 11:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

NIS jača pozicije u BiH - G-Petrol otvorio naftni terminal u Zenici zapremine 3 miliona litara

Ilustracija (Foto: Christian Lagerek/shutterstock.com)
Kompanija G-Petrol, zavisno društvo Naftne industrije Srbije, dodatno je uvećala kapacitete za skladištenje dizela u centralnom delu Bosne i Hercegovine.

Terminal u Zenici ima zapreminu od 3 miliona litara i omogućava odlaganje dodatnih količina dizela koje se dopremaju iz Rafinerije nafte u Pančevu. Naime, železnicom je nedavno prvi put stigla kompozicija cisterni kojom je dopremljeno 1,7 miliona litara za Terminal u Zenici. Time je omogućeno urednije snabdevanje kupaca većim količinama goriva.

Prema rečima Srđana Peševića, direktora G-Petrola, promet u veleprodaji je u stalnom porastu tako da je proširenjem skladišnih kapaciteta povećana količina dizela u ponudi za veleprodajne kupce, ali korist imaju i potrošači u maloprodaji.

- Iako je dizel, koji se trenutno nalazi u Terminalu, namenjen prvenstveno veleprodaji, u slučaju nepredviđenih situacija, imamo dovoljne količine da snabdemo svoje maloprodajne objekte u BiH i tako omogućimo nesmetano snabdevanje svih naših kupaca - pojasnio je Pešević.

Transport naftnih derivata železničkim cisternama je jedan od najpovoljnijih vidova transporta kojim se smanjuje čekanje na granici, a distributer nije limitiran dnevnim količinama na utovaru.

Osim terminala u Zenici, G-Petrol raspolaže terminalima u Srebreniku i u Popovima u Republici Srpskoj, zapremine 1,7 miliona litara. Gorivo zadovoljava sve BAS standarde, a trenutno je na terminalima u ponudi Euro dizel 10 ppm zimskog kvaliteta.

Gazprom i NIS Petrol benzinske stanice u BiH čini mreža od 42 moderno opremljena maloprodajna objekta, koji na teritoriji BiH, osim standardnih derivata, ekskluzivno prodaju premium G-Drive derivate.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.