Izvor: eKapija | Utorak, 27.10.2020.| 14:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Stadionizacija" Srbije kreće iz Leskovca - Izmenjen plan nabavki grada za 2020. godinu

Budući izgled stadiona
Odbornici Skupštine grada Leskovca doneli su odluku o izmena i dopuna plana nabavki grada Leskovca za 2020. godinu zbog izgradnje stadiona u tom gradu. Kako je rečeno, Lesovac će biti prvi od tri grada, pored Zaječara i Loznice, u kojem će biti izgrađen moderan gradski stadion Dubočica prema standardima UEFA, vrednosti više od 2,4 milijarde dinara, navodi se na gradskom sajtu.

Nakon izgradnje samog stadiona sa parkingom, što je prva faza, druga faza podrazumevaće izgradnju sportskog objekta uslužnog karaktera severno od objekta stadiona. Biće i treća faza u okviru koje će se sprovesti izgradnja sportskog objekta administrativnih, edukativnih i pratećih sadržaja sa istočne strane objekta stadiona.

- Ovo je novac koji će biti odvojen za prvu fazu, dok početak druge i treće zavisi od priliva finansijskih sredstava. Stadion koji se nalazi u širem centru grada nadomak jednog od najlepših parkova u ulici Kralja Petra Prvog i u neposrednoj blizini ulice Sime Pogačarevića, odnosno na relaciji puta Leskovac–Vlasotince, gde smo u dužini od 6,5 kilometrara u rekonstrukciju je uložilio 283,3 miliona dinara, zauzimaće više od 10.000 metara kvadratnih i imaće preko 8000 sedišta – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Stadion će, prema njegovim rečima, biti pokrivren reflektorima.

- U kompleksu je ukupno predviđeno 198 parking mesta, i to 128 regularnih, 32 mesta za osobe sa invaliditetom, 38 mesta u zoni za utakmice sa TV prenosom, 38 pomoćnih parking mesta, 2 za autobuse – rekao je Cvetanović.

Opširnije o tome kako će stadion izgledati pogledajte u posebnom tekstu.

Podsetimo, planirana je izgradnja novih stadiona u Zaječaru, Kragujevcu, Loznici, Vranju, Kraljevu, Subotici, kao i u Novom Sadu. Za detaljnije informacije o investcijama u stadione i sportske dvorane u Srbiji pogledajte i INFO-MAPU.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.