NavMenu

Dobra naplata poreza uprkos koronavirusu - U prvih osam meseci 100%

Izvor: Tanjug Utorak, 27.10.2020. 12:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Andrey_Popov/shutterstock.com)Ilustracija
Direktorka Poreske uprave Dragana Marković izjavila je da je uprkos situaciji sa koronom bila veoma dobra naplata poreza i posebno PDV-a tokom cele godine.

Marković je rekla u Palati Srbije da je Poreska uprava pratila sve mere koje je Vlada donela i da je to uglavnom bilo u vezi sa objedinjenom naplatom i mogućnostima otplate od naredne godine, kao i druge mere koje su bile vezane za prolongiranje uplate.

- Što se tiče PDV-a, mi smo jako dobro naplaćivali PDV za čitavu ovu godinu, neverovatno dobro. Čak i objedinjenu naplatu za koju su privrednici imali mogućnost da prolongiraju, mnogi su plaćali na vreme - rekla je.

Markovićeva kaže da je naplata poreza do u prvih osam meseci bila 100%, ali da je u septembru, što je bilo očekivano, naplata malo pala, pa sada iznosi oko 99,6%.


- Nemamo informacije da su mnogi hteli da iskoriste ovu situaciju, pa da nisu plaćali porez. Nismo previše išli u represivne mere zbog kompletne situacije. Više radimo na prevenciji i pozivamo građane i privredna društva da sami uplate porez da ne bi morali da primenjujemo represivne mere - rekla je Markovićeva.

To je jeste cilj novog programa transformacije Poreske uprave, dodala je ona.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.