Izvor: Beta | Ponedeljak, 26.10.2020.| 17:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vrednost novih ugovora fabrike Zastava oružje u toku 2020. godine 95 mil USD

Ilustracija (Foto: Marian Weyo/shutterstock.com)
Vrednost novih ugovora fabrike Zastava oružje u toku 2020. godine je 95 mil USD, čime je osigurano stabilno poslovanje u narednom periodu, saopšteno je iz te fabrike. Kako je navedeno, projektovana realizacija do kraja 2020. godine biće veća za oko 20% u odnosu na prethodnu godinu.

Tokom 2020. godine završena su ispitivanja Modularne puške M-19, koja postaje deo naoružanja Vojske Srbije. Za potrebe Vojske Srbije u toku je ispitivanje pištolja, snajperskih i dalekometnih pušaka i puškomitraljeza.

Iz fabrike su saopštili da su poslovanje i rad fabrike suočeni sa brojnim problemima usled pandemije virusa kovid 19, posebno tokom vanrednog stanja. Bili su prekinuti normalni tokovi snabdevanja repromaterijalima i značajno otežana, u nekim slučajevima čak i onemogućena isporuka gotovih proizvoda. I pored teškoća izazvanih pandemijom virusa korona, u fabrici su ovu godinu ocenili uspešnom, jer je održan kontinuitet i povećan obim proizvodnje.

Modernizacija procesa proizvodnje i stvaranje uslova za veća ugovaranja biće težište rada fabrike u narednom periodu.

Fabrika Zastava oružje oglasila se danas saopštenjem povodom sutrašnjeg Dana fabrike koji neće biti proslavljen uobičajeno zbog pandemije korona virusa. Kragujevačka fabrika navršiće sutra 167. godinu od osnivanja. U kragujevačkoj Topolivnici su 27. oktobra 1853. godine izlivene prve topovske cevi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.