Izvor: Klix | Ponedeljak, 26.10.2020.| 16:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sa banjalučkog aerodroma obavljen promotivni let Ryanaira za Geteborg - U zimskom redu dva puta nedeljno iz Banjaluke

(Foto: Rebius/shutterstock.com)
Kompanija Ryanair sinoć, 25. oktobra, je označila početak rada linije Banjaluka - Geteborg poletanjem prvog aviona sa piste na Mahovljanima.

- Ovim promotivnim letom kompanija donosi i akciju na cene karata - saopšteno je iz Ryanaira.

Ova vodeća evropska vazduhoplovna kompanija je navela da će let na relaciji Banjaluka - Geteborg leteti dva puta nedeljno, u okviru zimskog reda letenja Ryanair za ovu godinu.

Pokrenuo je i prodaju karata po promotivnoj ceni od 14,99 EUR za putovanja do decembra, koje su dostupne za rezervaciju samo na internet stranici Ryanair do utorka u ponoć 27. oktobra.

Generalni direktor Aerodroma Banja Luka Milan Račić rekao je da se raduje novom redu letenja Ryanaira, te smatra veoma značajnim početak saobraćaja ka Švedskoj.

- Nastavljamo odličnu saradnju sa kompanijom Ryanair - rekao je Račić.

U saopštenju banjalučkog aerodroma su podsetili da je pandemija koronavirusa negativno uticala na održavanje i razvoj avio-saobraćaja na banjalučkom aerodromu, pa je u prvom polugodištu ostvareno ukupno 654 letova, što je u odnosu na prvo polugodište 2019. godine manje za 47,17%, a u istom periodu prevezeno je 32.978 putnika, odnosno manje za 50,29%.

Banjalučki aerodrom zimsku sezonu letenja počinje letovima kompanije Air Serbia na liniji Beograd - Banjaluka dva puta nedeljno i Ryanair sa letovima Banjaluka - Geteburg, takođe dva puta nedeljno.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.