Izvor: eKapija | Ponedeljak, 26.10.2020.| 15:04
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvorene prve dve PEPCO prodavnice u Beogradu - Poljski maloprodajni lanac planira 30 radnji širom Srbije

(Foto: Promo)
PEPCO, najveći maloprodajni lanac neprehrambenih proizvoda sa najvećom stopom rasta u Evropi, sada postoji i u Srbiji. Od petka 23. oktobra, građani Beograda mogu da kupuju u dve PEPCO prodavnice. U narednih par meseci, još prodavnica otvoriće svoja vrata za kupce u drugim gradovima. Ovaj lanac planira da otvori 30 prodavnica za vreme prve godine poslovanja u Srbiji.

PEPCO ima preko 2,000 prodavnica u Evropi i svojim klijentima nudi različite grupe proizvoda, uključujući garderobu za muškarce, žene i decu, donji veš, modne dodatke, igračke, dekorativne predmete, tekstil, proizvode za kuću itd. Odeća (uključujući cipele i donji veš) pokriva oko 60% ponude trgovinskog lanca dok proizvodi za kuću čine 40%.

PEPCO je pripremio ponudu s ciljem da bude privlačna potrošačima i po pristupačnim cenama. Na primer, kupci u PEPCO prodavnicama mogu naći bodiće za bebe od 100% organskog pamuka za 300 dinara, Diznijevu odeću za devojčice i dečake napravljenu od 100% pamuka i dodatke za kuću i kuhinju čak i po ceni ispod 120 dinara. Osim proizvoda koji su deo standardne ponude, lanac takođe ima i sezonske ponude, koje uključuju povratak u školu, Božić ili letnji odmor.

Prve PEPCO prodavnice otvorene su u Beogradu na dve lokacije: u Stadion šopingu centru i u BIG RAKOVICA parku. Među predstavnicima kompanije koji su učestvovali u ceremoniji otvaranja novih prodavnica bio je Tomislav Bekavac, menadžer operacija za Jadransku regiju kompanije PEPCO.

- Mi smo veoma srećni što se Srbija pridružila listi zemalja u kojima kompanija PEPCO posluje. Naši potrošači u Srbiji će sada imati mogućnost da posete naše prodavnice i uživaju u širokom asortimanu proizvoda po veoma niskim cenama. Ubeđeni smo da će naši novi potrošači biti zadovoljni proizvodima iz naše ponude - rekao je direktor operacija za Evropu kompanije PEPCO Marcin Stańko.

Srbija je trinaesta zemlja u kojoj kompanija PEPCO nudi svoje proizvode. Prodavnice ovog trgovinskog lanca već postoje u Bugarskoj, Češkoj Republici, Hrvatskoj, Estoniji, Letoniji, Litvaniji, Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Rumuniji i Italiji gde su prve prodavnice otvorene u septembru.

Pripreme za otvaranje prvih prodavnica u Srbiji intenzivno su napredovale od trenutka kada je kompanija PEPCO objavila svoje planove da počne da posluje na srpskom tržištu. U narednih par meseci, pripreme će biti nastavljene istim intenzitetom. Ovaj lanac planira da otvori još 30 prodavnica i do 200 radnih mesta za vreme prve godine poslovanja na tržištu Srbije.

- Mi ćemo našim kupcima ponuditi ne samo široku lepezu proizvoda već i udobne lokacije za kupovinu. Naše prodavnice biće smeštene u popularnim tržnim centrima ili u centralnom delu grada gde će, zajedno sa prehrambenim lancima, naše prodavnice činiti sveobuhvatnu ponudu koja će u potpunosti zadovoljiti svakodnevne potrebe naših potrošača. Ovaj model prodaje dobro funkcioniše u svakoj zemlji u kojoj posluju lanci kompanije PEPCO - kaže Tomislav Bekavac, menadžer operacija za Adria regiju kompanije PEPCO.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.