Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 26.10.2020.| 11:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Lufthansa najavila smanjenje flote na nivo iz 1970. godine - Ostaju bez 125 aviona!

(Foto: Kevin Hackert/unsplash)
Nemačka avio-kompanija Lufthansa saopštila je zaposlenima da će u okviru smanjenja obima poslovanja najavljenog prošle nedelje morati da redukuje svoju flotu za 125 letelica i privremeno obustavi značajan deo svojih adminstrativnih aktivnosti.

Ovim redukcijama kompanija će smanjiti flotu na nivo iz 1970-ih, što će se odraziti na obim poslovanja, prenosi portal Bloomberg.

- Zima će doneti još veće izazove. Uspeli smo da umanjimo gubitak od 1 mil EUR na sat na 1 mil EUR na dva sata, ali time nije okončana dramatična situacija u kojoj se nalazimo od početka pandemije - navodi se u saopštenju izvršnog direktora Lufthanse Karstena Spora.

Akcije Lufthanse pale su za čak 6,3%, dok je kompanija Fraport AG, sestinska firma nemačkog avio-prevoznika koja upravlja aerodromom u Frankfurtu zabeležila pad od 3,7%.

Tokom zimskih meseci Lufthansa će obavljati tek 25% od planiranog broja zimskih letova, funkcionisaće sa minimumom neophodnih resursa i koristiće manje avione kada god to bude moguće, najavljeno je iz menadžmenta nemačkog avio-prevoznika.

Loukost firma Lufthanse, Eurowings, saobraćaće sa svega 30 aviona tokom zime i zatvoriće svoje predstavništvo u Diseldorfu, dok će značajan deo predstavništva Lufthanse na Frankfurtskom aerodromu biti zatvoren, navodi se takođe u saopštenju menadžmenta.

U prošlom tromesečju, Lufthansa je prijavila 1,26 mlrd EUR gubitaka pre obračunatih poreza i troškova poslovanja, ali sa više od 10 mlrd EUR u kasi kompanija veruje da će uspešno prevazići izazove koje je nametnula pandemija korona virusa.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.