NavMenu

Dogovoreno povećanje plata u javnom sektoru u Nemačkoj i jednokratni bonus do 600 EUR

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 26.10.2020. 08:32
Komentari
Podeli
(Foto: Tatiana53/shutterstock.com)
Nemačka vlada postigla je dogovor sa sindikatima zaposlenih u javnom sektoru o zaradama kojim je obuhvaćeno oko 2,3 miliona radnika u lokalnoj i saveznoj administraciji.

Dogovoreno je da se najniže zarade povećaju za 4,5%, a najviše za 3,2%, naveo je sindikat Verdi.

Sporazum, koji predviđa i jednokratni bonus u visini do 600 EUR za radnike i dodatna sredstva za medicinske sestre i zaposlene u domovima za brigu o starim licima, ističe krajem 2022. godine.

Prema rečima predstavnika sindikata zaposleni u zdravstvenom sektoru naročito zaslužuju povećanje zbog svoje ključne uloge u borbi protiv pandemije, prenosi Rojters.

Evropska centralna banka pažljivo prati razgovore o povećanju plata u Nemačkoj kako ono ne bi potencijalno ugrozilo ciljanu inflaciju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.