Izvor: eKapija | Nedelja, 25.10.2020.| 11:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rekonstrukcijom pruge Doboj-Tuzla-Zvornik postigle bi se veće brzine u teretnom saobraćaju

(Foto: Federico Rostagno/shutterstock.com)
Ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović boravio je u četvrtak, 22. oktobra, u Doboju gde je sa gradonačelnikom Borisom Jerinićem razgovarao o izgradnji Кoridora 5C kroz Republiku Srpsku, kao i spajanju brzom saobraćajnicom Banjaluke–Doboja–Modriče–Brčkog–Bijeljine.

- Izgradnja Кoridora 5C povezaće Republiku Srpsku, odnosno Bosnu i Hercegovinu sa Evropom, a imaće i poseban značaj za privredni razvoj i poboljšanje ukupnog kvaliteta života u Republici Srpskoj. Intenziviranjem izgradnje ovog koridora treba očekivati povećanje zaposlenosti, ekspanziju građevinskog sektora te proizvodnju i prodaju građevinskog materijala potrebnog za gradnju autoputa. Osim toga, za naš teretni saobraćaj od izuzetnog je značaja i rekonstrukcija pruge Doboj – Tuzla – Zvornik, čime bi se postigle veće brzine u skladu sa standardima transevropskih željeznica i Evropske unije - naglasio je ministar Mitrović.

Gradonačelnik Jerinić je istakao veliko zadovoljstvo posetom ministra Mitrovića, ali i dobrom komunikacijom koju ovaj grad ima sa ministarstvom.

- Moram istaći da imamo mnogo projekata koji su u nadležnosti ministarstva, a direktno utiču na razvoj Doboja. Neki od njih su izgradnja Кoridora 5c, rekonstrukcija pruge, ali i rad Regulatornog odbora železnica Bosne i Hercegovine koji ima sedište u Doboju - istakao je Jernić.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, ministar Mitrović je posetio i Regulatorni odbor željeznica Bosne i Hercegovine te sa direktorom Tihomirom Narićem održao radni sastanak.

Direktor Narić informisao je ministra Mitrovića o trenutnim aktivnostima ROŽ-a kada su u pitanju propisani zadaci iz njihove nadležnosti, a definisane su aktivnosti i zadaci za naredni period u skladu sa programom rada ministarstva za 2021. godinu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.