Izvor: eKapija | Petak, 23.10.2020.| 10:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Usvojen plan uređenja zone somborskog stadiona - Korak bliže izgradnji novih terena, tribine, hotela za sportiste, tržnih centara...

Ilustracija (Foto: Simple Photo Shot/shutterstock.com)
Gradske vlasti nedavno su usvojile Plan detaljne regulacije poslovno-sportske zone oko gradskog stadiona. Kako je eKapija već pisala, ovim planom je pored postojećih terena za fudbal, atletske staze, staze za skok u dalj i terena za boćanje, predviđena izgradnja i terena za rukomet, košarku i odbojku na pesku. U planu je i proširenje postojeće atletske staze, proširenja istočnih tribina i gradnja zapadnih tribina, ispod kojih bi se predvideli poslovni prostori.

Predviđena je i parcela namenjena gradnjи objekta za smeštaj sportista, između parkovske površine i kompleksa Gradskog stadiona.

U planu je proširenje i produžavanje postojećih saobraćajnica i izgradnja novih pristupnih puteva, kao i pešačkih i biciklističkih staza i javnog parkinga oko stadiona sa 225 mesta za parkiranje automobila i 10 za autobuse, a moguća je i izgradnja nadzemne garaže.

Između ulica Josifa Pančića, Vladike Nikolaja, Štrosmajerove i novoplanirane P1 pristupne ulice, planiran je blok namenjen izgradnji tržnih centara, na površini od 2,89 hektara.

Plan detaljne regulacije predvideo je i uređenje postojećeg gradskog parka između Gradskog stadiona i Staparskog puta.

Osim na parkovskim površinama, ozelenjavanje je planirano duž svih saobraćajnica, a predviđen je i zaštitni zeleni pojas oko kompleksa.

Preporučeno je i postavljanje zelenih krovova gde je to moguće, kao i krovnih i fasadnih solarnihpanela i razmatranje mogućnostiiskorišćenja geotermalne energije bušenjembunara i upotrebom toplotnih pumpi.

U zoni planapredviđena je izgradnja vodoprivredne infrastrukture, ulične kanalizacije za otpadne vode i zacevljene atmosferske kanalizacije u planiranim ulicama, postavljanje javne rasvete, priključenje na elektroenergetsku i gasovodnu mrežu i gradnja telekomunikacione mreže.

Plan detaljneregulacije poslovno-sportske zone oko gradskog stadiona izradilo je JKP Prostor iz Sombora, a investitor je Grad.

B. P.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.