NavMenu

U Subotici bolji uslovi za studente i stara lica - Radovi na Studentskom domu i Domu za odrasla lica

Izvor: RTV Petak, 23.10.2020. 10:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dagmara_K/.shutterstock.com)Ilustracija
U Subotici je trenutno otvoreno nekoliko značajnih gradilišta, a u tim poslovima se jednako vodi računa o svim generacijama. Neki radovi se već privode kraju, takav je slučaj sa postavljanjem termoizolacije na Studentski dom Bosa Milićević, kao i sa rekonstrukcijom Doma za odrasla lica.

Radovi na postavljanju termoizolacije na fasadu Studentskog doma Bosa Milićević u Subotici biće završeni narednog meseca. Investicija je vredna blizu 20 miliona dinara, od čega je većinu obezbedilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Na ovaj način studenti dobijaju veći komfor, a sam Studentski centar Subotice, značajnu energetsku uštedu na ovom objektu. Predhodnih godina su već uložena značajna sredstva u obnovu ovog doma. Zamenjena je stolarija i obnovljena su kupatila.

- 12 studenata je delilo jedno kupatilo, a završetkom tih radova smo obezbedili mnogo veći komfor - objašnjava Ranko Čuljković, direktor Studentskog centra Subotica.

Takođe u novembru će biti završena i rekonstrukcija Doma za odrasla lica u Subotici. Za taj posao je Kancelarija za javna ulaganja Vlade Republike Srbije izdvojila preko 81 milion dinara. Nakon rekonstrukcije ovaj objekat, koji funkcioniše u okviru Gerontološkog centra Subotice i koji datira sa početka 19. veka, biće u potpunosti prilagođen standardima koji važe za oblast socijalne zaštite i prilagođen kategoriji korisnika, koji se tu smešta.

- To je jedan potpuno novi objekat, ostali su možda samo spoljni gabariti ovako kada gledamo, mada je i to promenjeno na neki način, jer je dobio svetlije, lepše boje, unutra je sve promenjeno, napravljeni su izlazi prema dvorištu, novi toaleti, nove sobe na stacionarima, nova, moderna oprema - kaže dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra Subotica.

Sagovornik RTV-a dodaje da je zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku u toku nabavka opreme, i kada i taj posao bude završen, stanari bi mogli da se vrate u ovaj objekat već sredinom novembra.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.