NavMenu

Međunarodna konferencija o mineralnim resursima u Srbiji 17. i 18. novembra u hibrid onlajn formatu

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.10.2020. 17:26
Komentari
Podeli
(Foto: Anton Gvozdikov/shutterstock.com)
Jubilarna deseta međunarodna konferencija o mineralnim resursima u Srbiji pod sloganom "Pokretačka snaga ekonomskog razvoja" održače se u Beogradu, u Hotelu Metropol Palace 17. i 18. novembra.

Shodno situaciji sa Covid-19 pandemijom, konferencija će po prvi put biti organizovana u hibrid onlajn formatu koji podrazumeva da će govornici iz Srbije doći u hotel Metopol i učestvovati na panelima, govornici iz inostranstva će učestvovati na konferenciji onlajn, dok će publika konferenciju pratiti iz svojih kancelarija i kuća.

Na koferenciji će govoriti veliki broj zvaničnika i stručnjaka iz sektora rudarstva i geologije kako iz Srbije, tako i iz regiona i sveta.

Među govornicima koji će se obratiti na konferenciji su Kati Csaba, Ambasadorka Kanade u Srbiji, Kimmo Lahdevirta, Ambasador Finske u Srbiji; Ruth Stewart, Ambasadorka Australije u Srbiji; Jan Lundin, Ambasador Švedske u Srbiji; Richlove Mensah, regionalni direktor britanskog Odeljenja za međunarodnu trgovinu; dr Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa; Vladimir Zaharijev, predsednik opštine Bosilegrad; Branko Zečević, predsednik Geološko-rudarske asocijacije Srbije (GRAS); Mirjana Dončić Beaton, izvršna direktorka CANSEE asocijacije; Eric Rasmussen, direktor za prirodne resurse Evropske banke za obnovu i razvoj iz Londona; Stephen Ndegwa, šef kancelarije Svetske Banke u Srbiji; Marnie Finlayson, direktor za borate i litijum kompanije Rio Tinto; Dominic Roberts, direktor korporativnih poslova kompanije Adriatic Metals; Teodora Dechev, generalni direktor i predsednik kanadske kompanije Mundoro Capital; dr Nikolay Hristov, potpredsednik za održivi razvoj kompanije Dundee Precious Metals; Jeremy Crozier, predsednik kompanije Medgold Resources Corp.; Peter Robinson, glavni savetnik za rudarske operacije, Metalfer; Slobodanka Lazarev, direktorka Mineral Grupe; Mark Rachovides, predsednik kompanije Euromines; Milica Božović Marić, direktorka kompanije ALS Laboratory Services; Sanja Prvulović, generalni direktor kompanije Reflex Drilling; Nadine Veillette, geofizičar za razvoj poslovanja kanadske kompanije Abitibi Geophysique; Nikola Kjurchiski, menadžer za teritoriju Balkana kompanije Weir Minerals; Ros Lund, specijalista za rudarstvo britanskog Odeljenja za međunarodnu trgovinu; Aleksandar Vulović, savetnik za odnose sa lokalnom zajednicom kompanije Medgold Resources Corp; Dragan Milošević, menadžer kompanije Terragold i dr.

Konferencija ima za cilj razmenu ideja i informacija iz oblasti rudarstva, geologije i geofizike i fokusiraće se na značajan doprinos rudarskog sektora ekonomskom razvoju zemalja. Konferencija poseduje prezentacije najviših članova lokalne, regionalne i svetske poslovne zajednice i najviših državnih predstavnika. Pored učesnika iz Srbije, pozvani su govornici iz Kanade, Velike Britanije, Australije, Finske, Švedske, Belgije, Bugarske, Republike Srpske, Federacije BiH i Severne Makedonije. Konferencija daje perspektivu svetskog rudarskog iskustva u domenu uticaja COVID-19 pandemije na geološko-rudarsku industriju, izazova u geološkim i rudarskim aktivnostima u Srbiji i regionu, značaja održivog rudarstva. Konferencija takođe daje perspektivu najvažnijih faktora u pomenutoj pandemiji: procene rizika i važnosti bezbednosti i zdravlja na radu, uticaja pandemije na lokalne zajednice i regionalni razvoj, globalnih trendova finansiranja rudarstva, kao i perspektivu pametnog rudarstva kroz inovacije u opremi, tehnologiji i socijalnoj sferi. Cilj ove konferencije je da poveže investitore i eksperte iz rudarskog sektora sa svim relevantim vladinim, finansijskim i društvenim stejkholderima.
Teme konferencije:

Geološke i rudarske aktivnosti u Srbiji: brige i implementacija
Ključni elemenat u pandemiji: procena rizika i politika zdravlja & bezbednosti na radu
Rudarske perspektive i izazovi tokom COVID-19 krize: iskustvo iz regiona
Budućnost pametnog rudarstva: inovacije u opremi, tehnologiji i socijalnoj sferi
Rudarstvo i lokalne zajednice: uticaj pandemije na regionalni razvoj
Rudarstvo i održivi razvoj
Globalni trendovi finansiranja rudarstva & sporna pitanja
Žene u rudarstvu: kako žene uspevaju da reše izazove?

Organizator konferencije je kompanija TGI Group International, a konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Ambasada Kanade, Velike Britanije, Australije, Finskei Švedske u Srbiji, Geološko-rudarske asocijacije Srbije (GRAS), Kanadsko-srpskog poslovnog udruženja (CANSEE) a podržale su je kompanije Rio Tinto, Adriatic Metals, Dundee Precious Metals, Jantar Grupa, Mundoro, Reflex Drilling, Metalfer, Drillex International, Medgold Resources Corp, Terragold, Abitibi Geophysics, ERM, ALS Laboratory, Devico, Micromine, Zlatna Reka Resources, Orica i Reality Check.

Medijsko sponzorstvo obezbeđuju časopis INDUSTRIJA, kao i poslovni portali EKAPIJA MINING SEE i SERBIA ENERGY.

Za više informacija posetite sajt www.miningconference.rs

Komentari
Vaš komentar

Top priče

08.12.2023.  |  Finansije

Mogućnosti za progresivno oporezivanje zarada u Srbiji - Ko bi imao korist, šta bi to značilo za poslodavce, a koliki bi bio manjak u državnoj kasi?

Zaposleni koji u Srbiji rade za minimalnu zaradu za doprinose trenutno izdvajaju 20% svoje bruto zarade, dok oni sa neto zaradom u vrednosti od 500.000 dinara, za doprinose izdvajaju manje od 15% svoje ukupne bruto zarade. Za poslodavce se uvođenjem progresivnog oporezivanja, ukupan trošak po zaposlenom ne bi menjao, kaže za eKapiju Bojana Tamindžija, jedna od autorki istraživanja "Za progresivno oporezivanje: Mogućnosti uvođenja

eKapija+

Vidi sve

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.