NavMenu

"Amadeus" lansirao novu verziju "CheckMyTrip" za mobilne telefone i najavio pilot aplikacije za dodatnu pomoć putnicima

Izvor: eKapija Sreda, 31.03.2010. 12:56
Komentari
Podeli

"Amadeus", globalni lider u oblasti pružanja usluga informacione tehnologije i obrade transakcija za putničku i turističku industriju, lansirao je mobilnu verziju "CheckMyTrip" i nastavio razvoj seta besplatnih aplikacija koje omogućavaju putnicima jednostavan pristup planu putovanja dok su u pokretu, preko njihovih mobilnih telefona.

Lansiranje "CheckMyTrip" za mobilne telefone predstavlja deo tekućeg razvoja "checkMyTrip" platforme (http://www.checkmytrip.com) koja omogućava putnicima da imaju uvid u najažurnije informacije vezane za njihov plan putovanja, preko Interneta, uključujući promene ili otkaze letova.

"CheckMyTrip" za mobilne telefone omogućava putnicima da na najprikladniji način provere najažurnije informacije vezane za njihovo putovanje, uključujući i hotele, lokalno vreme i informacije o letu preko njihovog mobilnog telefona, u bilo kom trenutku u toku putovanja.

To je završni deo "Amadeusovog" plana da istraži nove načine za pružanje naprednih usluga aviokompanijama i putničkim agencijama – kao i njihovim putnicima– dajući im pravovremene informacije preko veoma prikladnog kanala. Omogućava putnicima da na najbolji način iskoriste svoje vreme i da imaju potpunu kontolu nad putovanjem.

Kako bi pristupili aplikaciji "CheckMyTrip" za mobilne telefone korisnici moraju imati samo mobilni telefon koji podržava Internet, i šifru "Amadeusove" rezervacije. Putnici ukucavaju www.checkmytrip.com u svoj mobilni brouzer a zatim upisuju šifru "Amadeus" rezervacije i prezime. Kada jedanput ubace ove podatke, kompletan plan njihovog putovanja u okviru te šifre rezervacije će biti prikazan.

Kao deo inicijative da se unaprede funkcionalnosti "CheckMyTrip", "Amadeus" je takođe najavio lansiranje i sledećih usluga:

- "CheckMyTrip" aplikacija za "Facebook" koja omogućava svima koji imaju "Facebook" nalog da instaliraju aplikaciju za preuzimanje i deljenje informacija o putovanjima koja su rezervisana preko "Amadeus" sistema među svojim prijateljima i porodicom. "CheckMyTrip" za "Blackberry" platformu, "Amadeus" uvodi probe kako bi predstavio "CheckMyTrip" aplikaciju za popularni smartphone.

"CheckMyTrip" za "iPhone" koji će omogućiti korisnicima da preuzmu i instaliraju aplikaciju na njihovom "iPhone" u kako bi imali pregled svog plana putovanja, dostupnog
iz "Apple’s App Store"-a.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.