Izvor: Dnevnik | Četvrtak, 22.10.2020.| 13:29
Izdvojite članak Odštampajte vest

Đaci OŠ Petefi Šandor u Bečeju otvorili preduzeće Učenička zadruga - Uskoro otvaraju štampariju

Ilustracija (Foto: Nyvlt-art/shutterstock.com)
Osnovna škola Petefi Šandor u Bečeju otvorila je preduzetničko preduzeće Učenička zadruga koje je promovisalo u okviru završne manifestacije Dečije nedelje ispred škole.

Preduzeće je registrovano u APR-u s otvorenim računom u banci.

- Preduzeće je u vlasništvu učenika naše škole, oni su članovi i imaju rukovodstvo sa direktorom na čelu, a rad se odvija kroz radionice u kojima uče kako da od 100 naprave 120 dinara. Ulagači su bili roditelji, koji su donirali sredstva ili materijale. Kako je moto ovogodišnje Dečije nedelje "Podeljena sreća je dva puta veća!", oni su od prodaje na aktuelnom mini-sajmu deo prihoda namenili za lečenje Lane i Olivera, a ostatak će biti početni kapital preduzeća za dalji rad - rekla je direktorka OŠ Petefi Šandor Gabriela Potrebić Težer.

Da škola nije samo puko sticanje teorijskog znanja, učenici ove škole potvrđuju još jednim projektom.

- Aplicirali smo na konkursu kod Ministarstva prosvete i dobili 400.000 dinara namenjenih kupovini dve mašine za štampanje. U okviru Učeničke zadruge otvaramo štampariju, koja će nam poslužiti da štampamo aplikacije na majcama, šoljama i drugim predmetima, ali i da štampamo reklamni materijal za naše i druga preduzeća - dodala je Gabriela Potrebić Težer.

A na humanitarnom mini - sajmu bila je široka lepeza proizvoda na improvizovanim prodajnim punktovima, pa ne čudi što je prodaja dobro išla i prikupljeno je 59.000 dinara. Kako je, ipak, ostalo neprodatih stvari, "zadrugari" imaju štand na aktuelnoj Jesenjoj cvetnoj pijaci u centru grada i nadaju se uvećanju sredstava, a onda će doneti odluku koliko će uplatiti za lečenje Lane i Olivera, a koliko će sebi ostaviti za početni kapital.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.