NavMenu

Apatin ulaže milion dinara u senzoru sobu i logopedsko-defektološki kabinet za decu sa posebnim potrebama

Izvor: Dnevnik Četvrtak, 22.10.2020. 12:19
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/zrad)
U Apatinu je nedavno otvorena senzora soba i logopedsko-defektološki kabinet za decu sa posebnim potrebama pri Centru za socijalni rad, a uz podršku Opštine Apatin i te usluge će zaživati do kraja godine.

Kako navodi direktora ove ustanove Nikolina Sučević, reč je o projektu o kome se razmišlja već duže vreme, jer se praćenjem dece došlo do zaključka da su ove usluge neophodne. Ona je istakla da kada projekat zaživi, deca neće morati da odlaze u Sombor ili Novi Sad, nego će za pomoć moći da se obrate u sopstvenom gradu.

- U apatinskom Centru za socijalni rad se prate potrebe dece predškolskog i školskog uzrasta koje se odnose na posebne vidove podrške, odnosno logopedske i defektološke tretmane. Praćenjem rada interresorne komisije, došli smo do saznanja da u našem gradu ima oko četrdesetoro dece kojima su neophodni ovakvi tretmani - rekla je Nikolina Sučević.

Kabinet će biti smešten u prostorijama Dnevnog boravka apatinskog Centra za socijalni rad u Ulici Svetog Save, koji već koriste odrasle osobe sa posebnim potrebama. Plan je da se sa decom radi u popodnevnim satima, kada se završi usluga za odrasla lica. Centar za Socijalni rad će angažovati logopeda, defektologa i senzornog terapeuta, a rad sa decom se neće naplaćivati.

Usluga se pokreće na lični zahtev roditelja dece kojoj je potreban logopedski ili defektološki tretman ili neki dodatni tip podrške, a uslov je da imaju mišljenje interresorne komisije a nakon toga će se sa stručnim timom Centra za Socijalni rad raditi individualni planovi rada za svako dete. Plan je i da se u narednom periodu otvori i savetovalište za roditelje dece sa smetnjama u razvoju.

Predsednica opšine Apatin Dubravka Korać kaže da je reč o ozbiljnom i dugoročnom projektu sa ciljem da se pomogne roditeljima dece sa određenim smetnjama u razvoju.

- Opština će u naredna tri meseca u tu uslugu, odnosno opremanje adekvatnog prostora, uložiti oko milion dinara. Sredstva su predviđena rebalansom budžeta - navela je Кorać.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.