NavMenu

Uspešan nastup vojvođanske delegacije pred japanskim kompanijama u Češkoj

Izvor: eKapija Sreda, 31.03.2010. 11:26
Komentari
Podeli

Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu Ištvan Pastor i direktor VIP Fonda Branislav Bugarski upoznali su japanske privrednike koji posluju u Češkoj sa uslovima poslovanja i investicionim potencijalima Vojvodine.

Prezentaciji koja je 26. marta održana u zgradi "PriceWaterhouseCoopersa" u Pragu, prisustvovali su predstavnici 70 kompanija-članica Japanske privredne komore, među kojima i "Toyota", "Mitsubishi", "Mitsui", "Celco", "Comco", "Sumitomo" i mnogi drugi.

Osim japanskih privrednika, ostali učesnici ovog poslovnog skupa bili su predstavnici Ambasade Republike Srbije u Češkoj, na čelu sa ambasadorom Vladimirom Verešom.

Prezentacija investicionih potencijala AP Vojvodine Japanskoj privrednoj komori u Pragu održana je u organizaciji VIP Fonda i Savetodavnog veća japanskih investitora - JIAC.

U Češkoj ima 270 japanskih kompanija, od kojih su oko 120 članice ondašnje Japanske privredne komore. Veliki deo tih kompanija bavi se pratećom automobliskom industrijom.

U Srbiji za sada posluju četiri japanske kompanije: "Japan Tobacco International", "Asahi Brewery" i "Mitsui" u Vojvodini i "Mitsubishi" sa sedištem u Beogradu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.