Izvor: eKapija | Četvrtak, 22.10.2020.| 08:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Smederevo priprema projekat za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

Ilustracija (Foto: hxdyl/shutterstock.com)
U okviru realizacije Programa VI – Vodosnabdevanje i prečišćavanje otpadnih voda u opštinama srednje veličine u Srbiji koju finansira nemačka razvojna banka KfW, a sprovodi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda trebalo bi da se gradi i u Smederevu.

Gradonačelnik Smedereva, Jovan Beč, savetnik gradonačelnika Jasmina Vojinović i predstavnici JKP Vodovod Smederevo održali su radni sastanak sa predstavnicima Tima za podršku programa, na čelu sa Fricom Švajgerom, a tema sastanka bila je koordinacija aktivnosti za pripremu i realizaciju Projekta - Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda grada Smedereva, konceptnog izveštaja za Smederevo, koji Tim za tehničku podršku priprema u saradnji sa predstavnicima grada Smedereva i JKP Vodovod Smederevo.

Prezentacija konceptnog izveštaja očekuje se krajem novembra meseca. Pozitivne ocene ovog izveštaja biće preduslov za zaključenje ugovora o saradnji i finansiranju izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda grada Smedereva, navodi se na sajtu grada.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.