Izvor: eKapija | Sreda, 21.10.2020.| 14:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Paypal će podržati kriptovalute

(Foto: YouTube/screenshot)
Paypal Holdings pridružio se tržištu kriptovaluta u sredu, omogućavajući kupcima da poseduju, kupuju i prodaju bitkoin i druge virtuelne kovanice koristeći "mrežne novčanike" američke kompanije za digitalno plaćanje.

Kupci Paypal-a, takođe, će moći da koriste kriptovalute za kupovinu kod 26 miliona trgovaca na njegovoj mreži počev od 2021. godine, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Rojters.

Paypal se nada da će usluga podstaći globalnu upotrebu virtuelnih kovanica i pripremiti svoju mrežu za nove digitalne valute koje bi mogle razviti centralne banke i korporacije, rekao je predsednik i izvršni direktor Dan Schulman u intervjuu

- Radimo sa centralnim bankama i razmišljamo o svim oblicima digitalnih valuta i o tome kako Paypal može igrati ulogu - rekao je.

Vlasnici američkih računa moći će da kupuju, prodaju i drže kripto valute u svojim PayPal novčanicima tokom narednih nedelja, saopštila je kompanija i dodala da je u planu kompanije da se proširi na Venmo i neke zemlje u prvoj polovini 2021. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.